vrijdag 12 januari 2018

Schilderen op mdf

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten Bespaar tot op schilderskosten!


Brandvertragen watervast, gegron of in diverse kleuren voor de beste prijs!

Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland! MDF schilder je niet helemaal op dezelfde manier als andere houtsoorten. Waarom en hoe je het beste je MDF kunt schilderen leggen we in dit artikel aan je uit. Medium Density Fibreboar vrijwel altijd afgekort met MDF , is een vezelplaat welke bestaat uit vezels die tot een plaat zijn geperst. Schilderen van MDF kan met verf op terpentinebasis (alkyd) en met verf op waterbasis (acrylaat).


Deze verven zijn te koop bij bouwmarkt en verfwinkel. Andere verven zoals tweecomponenten polyurethaanlak zijn ook geschikt, maar duurder en minder goed verkrijgbaar. Pas je grondverf wel aan op het soort aflak dat je koopt.

Na het schuren moet MDF nog een keer ontvet en stofvrij gemaakt worden alvorens het te schilderen. Een ervaren klusser weet hoe MDF geschilderd moet worden, er moet namelijk met meerdere factoren rekening gehouden wordt tijdens het schilderen. MDF is erg zuigend en wordt niet op dezelfde manier geschilderd als andere houtsoorten. Op deze pagina leggen wij u uit wat de beste manieren zijn hoe u MDF kan verven en wat de gemiddelde kosten zijn om dit te laten doen door een professionele schilder. Ook kunt u ervoor kiezen om de Schilder -Gigant in te huren voor het schilderen van grote MDF oppervlakken zoals kledingkasten of de wanden in uw woonkamer.


Als je verf op waterbasis gebruikt, kies dan ook voor een grondverf op waterbasis. Eventueel kun je de eerste laag grondverf verdund aanbrengen, zodat de zuigkracht van het materiaal bij de volgende laag al veel minder zal zijn. Er zijn ook speciale MDF -grondverven op de markt. Na één à twee lagen grondverf kun je met de laklaag beginnen.


Kasten op maat - Duration: 20:01. Het is van belang dat MDF voordat je het gaat schilderen , eerst heel goed ontvet met thinner. Veel mensen hebben problemen met de droging van de verf, als dit niet goed gebeurt.


De verf blijft dan lang kleverig of plakkerig. Het oppervlak is zeer glad. Het is in allerlei vormen te zagen zonder dat de zijkanten gaan brokkelen.


Voor de productie van MDF wordt voornamelijk gebruik gemaakt van resthout uit de houtindustrie.

Hou de MDF -plaat steeds stofvrij en wacht uur vooraleer je met de volgende grondlaag start. Werk de MDF -plaat af met één à twee lagen watergedragen lak, zoals Hybride Mat PU of Hybride Satin PU. Schuur goed op tussen twee lagen verf en vergeet niet te ontstoffen.


Je kan de MDF -plaat ook schilderen met solventgedragen lak, zoals Premium. Bescherm de MDF met een extra duurzame lakverf. Roer de lak Levis Expert Hout Lak Binnen (verkrijgbaar in de glansgraden Mat - Satin – Gloss) vooraf goed op voor een homogeen kleurresultaat. Breng aan op dezelfde manier als de primer.


Als deze eerste laag droog is (na uur), licht opschuren met korrel P2en ontstoffen. Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. De vakman komt bij je langs En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur. MDF Platen Diktes verkrijgbaar van tot 50mm.


Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Let op : Vergeet ook de achterkant van de MDF plaat niet te schilderen om te voorkomen dat de MDF plaat krom buigt als de geverfde zijde aan het drogen is. Gebruik voor zowel de voor- als de achterzijde altijd dezelfde verfsoort om te MDF plaat te schilderen. MDF licht schuren is aan te raden voordat je grondverf en verf gaat aanbrengen.


Door licht te schuren met fijn schuurpapier (Korrel 1en hoger) krijg je een mooie egale oppervlakte waar verf goed op hecht. Grondverf is belangrijk voor MDF. In MDF kan namelijk makkelijk vocht intrekken als je het niet behandelt. MDF -platen bevatten vaak formaldehydeharsen, deze kunnen blijven uitwasemen. Een MDF -houtplaat heeft een poreuze structuur en hierdoor wordt de verf als ware opgezogen.


Op de foto hieronder ziet u een MDF dak betimmering. Watervaste MDF (groen) : zeer geschikt voor gla fijn werk, en zeer stabiel. Deze panelen gebruik ik dus ook alleen voor olie- of alkydverfschilderijen.


MDF heeft de neiging om krom te trekken wanneer je slechts zijde schildert. Daarom bij voorkeur beide kanten verven. Wanneer de primer droog is, licht opschuren met korrel P2en ontstoffen.


Ondanks dat het MDF niet vet aanvoelde komt er toch een hoop vuiligheid af. Na het ontvetten het met fijn schuurpapier opschuren. Vervolgens heb ik grondlagen (primer voor hout op waterbasiss) aangebracht (er bestaat ook MDF grondverf, maar die is redelijk duur) en tussendoor ook lichtjes opgeschuurd. Ik heb grondverf speciaal voor mdf , maar dit is wel op waterbasis.


Ik ga het eerst aan de binnenkant van de schuifwand proberen. Maar wat ik me vooral afvroeg was of je überhaupt wel muurverf mocht gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts