maandag 21 mei 2018

Tijdzones wereldkaart

Nederlan Europa en de wereld. Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Op onderstaande kaart kunt u gedetailleerd zien op welke manier de wereld is ingedeeld in tijdzones.


U ziet op deze kaart enkel de standaardtijd. Op deze wereldklok vind je de wereldtijden van alle tijdzones.

Afhankelijk van datum en systeeminstellingen is de lokale tijd zomertijd. Vind de wereldtijd in ieder land en elke stad met deze makkelijk te gebruiken wereldklok. Voer de naam van het land of de stad die je zoekt in het zoekveld op de wereldklok in en klik op zoeken.


Wereldtijden - Weltzeit - Worldtimes - Hora mundial - le temps du monde - сусветнае час - mondo tempo - Lokale tijd - Local time - Clock - Timezones. Alle landen, hoofdsteden en belangrijke steden staan op de kaart genoemd. Uitgelicht onderaan (onder Afrika) zie je de wereldkaart met hierop de tijdzones en uurverschillen.


Hou er rekening mee dat je deze kaart minimaal op meter breed besteld zodat alles goed leesbaar blijft. Een leuk weetje is dat China maar tijdzone heeft, in het westen van het land wijken de kloktijd en de zonnetijd daardoor ernstig van elkaar af.

Op onze tijdzone wereldkaarten proberen we de tijdzones zo duidelijk mogelijk weer te geven. Je kunt met behulp van de wereldklok bepalen hoe laat het nu in andere delen van de wereld is. De tijdzones lopen verticaal over de aardbol.


We hebben de wereld verdeeld in tijdzones , die we aan de hand van een wereldklok af kunnen lezen. Rusland beslaat maar liefst tijdzones ! Een voorbeeld is de Benelux, die gezien zijn ligging de Greenwich-tijd zou moeten hanteren, maar de Midden-Europese tijd gebruikt sinds de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. The Wereld klok shows current local time in countries, in all time zones.


Het verschil tussen twee tijdszones is uur, op deze wijze kunt u de tijdzones omrekenen. Dit komt omdat de wereld is ingedeeld in verschillende tijdzones. Een tijdzone is een gedeelte in de wereld die een uniforme standaardtijd voor juridische, commerciële en sociale doeleinden aanhoudt.


Alle tijdzones met de juiste tijd in de werel nacht en dag aanduiding, wereldkaart met actuele tijdsverschillen. Alle wereldklokken in n oogopslag met alle. De zones zijn ontstaan na een eeuwenlange ontwikkeling in het meten van de tijd. UTC is nagenoeg hetzelfde als GMT (Greenwich Mean Time).


Vind snel de laagste prijs voor kantoor Bekijk het uitgebreide assortiment kantoorartikelen Bestel direct eenvoudig online! In theorie zijn dit zones van 15° die elk een uur tijdsverschil vertegenwoordigen. Om praktische redenen zijn de tijdzones die we in het dagelijks leven gebruiken behoorlijk geografisch beïnvloed en volgen ze vaak landsgrenzen.


In de praktijk worden deze tijdzones echter alleen in de scheepvaart en luchtvaart gebruikt.

De aarde is onderverdeeld in diverse tijdzones , wanneer wij over zo’n zone praten dan praat men over een gebied op aarde waarbij men werkt met een gelijke standaard tijd. In de loop der eeuwen heeft men door middel van het meten van de tijd de diverse verschillende tijdzones ontwikkelt. De aaneengesloten staten (contiguous United States, oftewel zonder Alaska en Hawaï) kennen vier standaard tijdzones : PT (Pacific Time), MT (Mountain Time), CT (Central Time) en ET (Eastern Time).


Australië hanteert drie tijdzones , maar een groot land als China heeft maar één tijdzone. Portugal hanteert een andere tijdzone dan Spanje. Deze wereldkaart is helemaal gericht op de tijdzones van de wereld. Tijdzones gaan soms dwars door landen heen.


Het is een kaart van de tij maar het is ook een echte wereldkaart. Kom huidige lokale tijd te weten in elke tijdzone ter wereld dankzij onze wereldklok. Betrouwbaar middel tijdens reizen of buitenland bellen met lokale tij kaarten. Bovenaan ziet u de klokken van de meestgevraagde wereldtijden. Van welk continent wilt u de tijd weten?


Wereldklok geeft je alle realtime tijden van alle tijdzones , landen en steden. Dus als je de tijd wilt weten waar ook ter wereld dan moet je bij wereldklok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts