dinsdag 11 juni 2019

Tegels achter fornuis

Bestel Tegels online of kom langs in de showroom in Dalen. Dan is het een goed idee om de achterwand van de keuken met tegels te bedekken. Middag Leerdam, het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in adembenemende tegels. U kunt dan voor de keukenwand nog kiezen tussen kleine mozaïektegels en iets grotere tegels.


Andere opties zijn een granieten achterwan een natuurstenen achterwan een achterwand van RVS, kunstsof of glas of een simpele egale kleur (stuuken en verven). Prijzen variëren van €2tot wel €20per mafhankelijk van de kwaliteit die u wenst.

Aangezien het aanbod in tegels groot is kunt u veelal wel voordelig tegels inkopen. Het loont dus ook om meerdere offertes op te vragen. Ook zijn er online tegel stunters die goede kwaliteit tegels leveren voor zeer scherpe prijzen. Mooie antieke Franse wandtegels (Longwy), fris wit met kobaltblauwe afbeelding met Franse lelie.


Strak tegen elkaar heb je dan met stuks bijv. Marokkaanse Zelliges zwart achter fornuis Zelliges is het Arabische woord voor gebakken tegel. Het episch centrum van de Zellige productie bevindt zich in Marokko in de stad Fez.


Ook worden ze in andere Noord Afrikaanse geproduceerd.

Voor een keukenwand of achter een wastafel is dat een beetje zwaar geschut. Het is duurdere en lastiger bovendien door het echte 2-komponenten karakter. Als vervanging voor tegels in een natte cel moet men wel naar een epoxy-product of een systeem met andere zwaardere 2-k lakken, zoals de hierboven genoemde trae-lyx mineral finish.


Veel tegels zijn tegenwoordig trouwens niet meer in een vierkant formaat te krijgen. Op dit moment doen verticale tegels het heel goed. Die hoor je niet te stapelen, maar in verband te leggen. De achterwand wordt daardoor strak, maar het resultaat is wel rustiger dan wanneer je alle tegels op dezelfde manier boven en naast elkaar zou plaatsen.


Bij alle bovengenoemde oplossingen behandel je de muur achter het fornuis. Als je geen zin hebt om met de muur te rommelen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een los spatbord of achterwand. Deze losse achterwand bevestig je dan op de muur achter je fornuis en kan je hem desgewenst ook weer verwijderen. De nadelen van muurverf achter het fornuis. Het nadeel van muurverf in de keuken ten opzichte van tegels en glas was altijd dat een muur minder goed schoon te maken was.


Ook bleef muurverf achter het fornuis minder lang mooi dan tegels , glas of rvs bijvoorbeeld. Tegels die aansluiten op apparatuur worden aan de rand afgekit. Hierdoor krijgt vocht en vuil geen kans om ergens tussen te gaan zitten. Wandtegels voor de keuken zijn in verschillende materialen verkrijgbaar.


De tegels worden machinaal gemaakt en zelden met de hand.

De meeste tegels zijn van gebakken klei gemaakt. Wij krijgen een nieuwe keuken en nu wil ik geen tegels achter het fornuis maar de muur waar het aanrecht tegenaan staat in een leuke kleur verven. Maar welke verf moet ik gebruiken want de muur moet wel afneembaar zijn? Wie heeft een tip voor afneembare verf op de muur? Vergelijk en vind jouw favoriet voor de scherpste prijs!


Maak je keuze uit ons ruime assortiment. Bekijk alle Tegels in de showroom in Dalen. Zelfs een Antieke tegels van. Tegels kan men krijgen in allerlei kleuren en vormen. Ook tegels met een bepaald motief zijn vrij eenvoudig te vinden.


Men hoeft zich geen zorgen te maken over hittebestendigheid aangezien tegels gebakken worden op een hoge temperatuur en ze dus altijd geschikt zijn voor gebruik als spatwand achter het fornuis. Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Stuur mij een e-mail als er. Inmiddels is er ook behang dat je kunt gebruiken voor je keuken achterwand. Dit speciale behang is waterbestendig en brandwerend.


Het kan dus zelfs achter het fornuis. En je kunt het schoonmaken met een sopje. Je kunt het zelfs over bestaande tegels heen plakken. Dit behang is van het merk Kitchen Walls.


In het roestvrijstaal uitgevoerde achterwand van BORETTI geschikt voor plaatsing achter een cm. De AWHis het hoge model in de maatvoering van cm. DIt is het verhoogde model. Het type met de normale hoogte (cm.) is de AW80.


En ook materialen waarvan je het niet meteen verwacht kunnen soms meer hebben dan je denkt. Neem bijvoorbeeld de zelf te bedrukken achterwanden van PimpYourKitchen , die blijken ook achter het fornuis te kunnen, terwijl dat op het eerste gezicht ook behoorlijk brandbaar lijkt. Als je kookt, komt er namelijk veel waterdamp vrij en daar moet je wandbekleding perfect tegen bestand zijn. Achter je fornuis heb je een spatwand die je makkelijk wil kunnen schoonwrijven.


Met pvc-wandtegels geef je vlekken geen schijn van kans. Als spatbord achter het fornuis , de gootsteen en aan de keukenkastjes of als compleet achterwandpaneel, de nisbekleding is geschikt voor vele toepassingen. KitchenAid KOL Tegels Kuhlmann Keukens Lapitec.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts