maandag 29 juli 2019

Kristalglas herkennen

Het beste uit de bioscoop als eerste thuis. Geen abonnement, betaal per film. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Een werkelijk hoog kwaliteitsglaswerk is makkelijk te herkennen : het lijkt stevig, het voelt goed in de han de kleur is klaar en indien het ongekleurd is bezit het glas een schitterende glans.


De klank van het glaswerk als men ertegen tikt bepaalt meer de dikte en de vorm waarin het glas geslepen is dan zijn kwaliteit. Is het glas, kristalglas , kristal? Het herkennen van antiek of waardevolle spullen Ik ben in het bezit van een aantal antieke kristallen glazen met in de voet een C gegraveerd met daarop een kroontje Info over kristallen glazen herkennen. Swarovski kristalglas wordt gemaakt door het Oostenrijkse bedrijf Swarovski en bevat ongeveer procent lood. Door dit hoge loodgehalte schittert het kristalglas meer en met meer kleuren.


Hoe herken ik het verschil tussen glas en kristal Crystal is een vorm van glas, maar niet alle glas is kristal. Het is sterker, minder breekbaar, net zo helder en wél vaatwasmachinebestendig. Bovenal: het bevat geen schadelijke stoffen, ook niet in de kleinste hoeveelheden, dat is iets waar toch steeds meer op gelet wordt: zowel in voedsel en ook in keukengereedschappen.


Kristal (ook kristalglas genoemd) is materiaal dat bestaat uit glas met een percentage lood(II)oxide. Glas bestaat uit een mengeling van siliciumdioxide, het voornaamste bestanddeel van kwartszand met metaaloxiden. Er is verschil tussen 1) bergkristal: de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts. Dat is dus een gesteente, werd ook wel versteend ijs genoemd. Glas waaraan in zekere mate lood is toegevoegd mag kristal heten (hoewel het dus eigenlijk geen kristal is).


Het kunnen herkennen van mogelijk waardevolle spullen is een kunst op zich. Het leren herkennen van antiek op een rommelmarkt begint met kennis en ervaring. Zoals met veel andere dingen is vrijwel alles te leren zolang het maar vaak genoeg wordt herhaald. Hetzelfde geldt voor het herkennen van waardevolle spullen. Bekijk alle prijzen van glas kristal en bespaar tot.


Koop en Verkoop Antiek Glas en Kristal op Marktplaats. Glazen, schalen en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Een bekend Nederlands merk is Leerdam. Er zijn binnen Europa verschillende glasmerken.


Dit kunt u onder andere bij de Hema en Blokker kopen. De glas objecten uit Leerdam zijn veelal te herkennen aan het gebruik van veel helder en transparant glas. Producten van kristalglas bevatten PbO en de meeste producten zijn handgemaakt. Ze worden eerst geblazen door de kracht van de glasarbeider zijn longen en dan wordt de juiste vorm door middel van passende bewegingen van de handen aan het glas gegeven.


Omdat de elementen machinaal worden gesneden ziet elk kristal er hetzelfde uit. Kristalglas heeft een unieke esthetische waarde. Dit betekent ook dat hoogte, breedte en diepte altijd van dezelfde afmetingen zijn. Een met de hand gepolijste imitatie heeft nooit een zo uniform gesneden vorm. Een imitatie herkent u ook aan de verschillende afmetingen van punt tot punt.


Naar het Venetiaanse cristallo heeft men ook andere heldere glassoorten kristalglas genoemd. In Bohemen werd al vroeg kristalglas gemaakt door kalk aan potasglas toe te voegen. Hoe kun je herkennen of je horloge saffierglas of mineraalglas heeft?


Bij sommige horloges is saffier namelijk een optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts