Tot korting op het grootste assortiment tuinhuizen van Nederland. Bestel tuinhuisjes en blokhutten online en profiteer van scherpe prijzen! U krijgt direct een bevestiging. Een tuinhuis moet je altijd behandelen tegen deze invloeden. Je tuinhuis moet je altijd eerst goed reinigen voor je deze kan behandelen.
Schrob het goed schoon en gebruik hierbij wanneer nodig een algenreiniger. Ook met een hogedrukreiniger kun je je tuinhuis goed schoonspuiten. Is het nodig om mijn tuinhuis (blokhut-schuur) te behandelen en wat zijn de verschillen tussen het oliën, beitsen en verven?
Ja, het is nodig om uw tuinhuis te behandelen. Een behandeling met een olie, beits of verf beschermt uw hout tegen vocht, vuil, schimmels en Uv-licht. Vertrek steeds van een goed voorbereide ondergrond en wacht tot het hout volledig droog is.
Een nieuw, onbehandeld houten tuinhuis kan je preventief behandelen met een aangepast beschermingsproduct tegen houtrot, houtworm en schimmels. Roer de beits goed om voor en tijdens het gebruik. Dit alternatief is Fungi Force. Dit is een 1 natuurlijk biobeits op basis van een onschadelijke schimmel en natuurlijke lijnolie.
Fungi Force kan op onbehandeld hout kan worden aangebracht met een verfroller of een blokkwast. Binnen een uur heb je een gangbaar tuinhuis volledig behandeld. Om lang te kunnen genieten van jouw tuinhuis , is het belangrijk om het te beschermen tegen weer en wind. Dit doe je door het allereerst te verduurzamen of impregneren (sommige tuinhuizen zijn reeds geimpregneerd bij aankoop) en nadien op regelmatige basis te verven, beitsen of oliën. Wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinhuis , dan is het belangrijk dat je het hout regelmatig behandelt.
Voor een degelijk onderhoud kan je het tuinhuis beitsen of behandelen met een olie of beschermend product. Op die manier zal je tuinhuis duurzaam én grondig alle weerselementen en andere schadelijke invloeden trotseren. Ik zou graag mijn blauwe regen verplaatsen. Verleden jaar aan het tuinhuis geplant maar daar hij een stevige constructie nodig heeft en niet onder het dak van mijn tuinhuis mag groeien zou ik deze op een andere plaats willen zetten. Welke olie van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het behandelen van mijn tuinhuis (blokhut-schuur) en welke kleuren zijn er mogelijk?
De drie meest toegepaste afwerkingen voor het behandelen van een tuinhuis zijn: oliën, beitsen en verven. De behandeling met een kleurloze olie is de meest natuurlijke afwerking van de drie. Zo kun je deze niet alleen een andere uitstraling geven, maar zorg je er ook voor dat je tuinhuis of schuur lang meegaat. Beits heeft namelijk een vochtregulerende werking: als je beits op de juiste manier verwerkt en ook de goede beits kiest, zal het natte hout niet verrotten.
Een blokhut van het merk Grandcasa en Biancasa dient steeds behandeld te worden. Chalet Center heeft zijn jarenlange ervaring en expertise gebruikt om de beste houtbehandelingsproducten te ontwikkelen. Verfproducten Alle verven zijn steeds op voorraad in al onze verkooppunten. Super Primer - De primer is de basis grondlaag voor alle blokhutten.
De grootste collectie tuinhuisjes hier! Heb je een houten tuinhuis of blokhut gekocht? Tuinhuisjes tegen de laagste prijzen. Dan is het verstandig om deze te schilderen, te beitsen of te oliën.
De levensduur van onbehandeld hout zal immers korter zijn dan dat van behandeld hout. Hieronder leggen we je uit hoe je best te werk gaat. Zoals we al gezegd hebben is er een verschil tussen het zelf behandelen van uw tuinhuis of het laten behandelen door de fabrikant zelf. Voor een optimale bescherming behandelt u uw tuinhuis aan de binnen- en buitenkant, het beste voordat deze gemonteerd wordt.
Dan is deze tegen alle weersomstandigheden beschermd. U kunt uw tuinhuis zelf behandelen of door ons laten behandelen. Zo kun je je tuinhuis zwart schilderen of lakken, behandelen met olie of onbehandeld laten. Dat laatste raden we af omdat je tuinhuis dan is overgeleverd aan de weergoden en niet erg lang meegaat. Zoals aangegeven is het zwart beitsen van je tuinhuis erg populair.
Sowieso is beitsen populair. We raden aan om een nieuw tuinhuis indien mogelijk te behandelen vóór de montage, zodat je alle zijden en kanten kan beschermen. Zeker als de fabrikant het hout niet op voorhand heeft verduurzaamd of behandeld. Weersinvloeden, mos, algen en vuil kunnen ervoor zorgen dat je eens mooie tuinhuis er vervallen uitziet.
Goed onderhoud van uw tuinhuisje is dan ook belangerijk. Door het goed te onderhouden gaat uw tuinhuis veel langer mee. Mocht het toch nodig zijn dan kunt u door reparaties de levensduur van uw tuinhuisje verlengen. Omdat de meeste tuinhuisjes van hout zijn is het belangerijkste risico houtrot.
Om lekker lang te genieten van je tuinhuis doe je er goed aan het regelmatig te onderhouden. Dat hoeft geen grote karwei te zijn, bewijst deze klus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.