donderdag 21 februari 2019

Hygrostaat ventilator

Badkamerventilator, Laagste Prijs! De Grootste Collectie van NL. Bestel snel jouw ventilatiematerialen. HBM is dé leverancier van machines, gereedschap en meer. Direct uit voorraad leverbaar!


Hygrostaat ventilator

Dit model is uitgerust met een nalooptimer die de ventilator na uitschakeling gedurende de vooraf ingestelde tijdsduur na laat draaien (tot min.). Tevens is dit model uitgerust met een hygrostaat (vochtsensor), hierdoor schakelt de ventilator automatisch aan bij een te hoge luchtvochtigheid. De timer is instelbaar van tot minuten. De vochtsensor ( hygrostaat ) reageert op vochtigheidsgraad groter dan. Perfect geschikt voor in de badkamer, toilet of andere vochtige ruimte.


Mooi vlak design, incl gaas voor extra. Ventilator D-serie, Geruisarm muur- en plafondventilator. Grote keuze aan ventilatoren bij Sanitairwinkel. JUMO Meet- en Regeltechniek B. Afmeting LxBxH 130x43x82mm. Beschermingsklasse IP2 Stroomopname max.


Hygrostaat ventilator

A, Werkingstemperatuur 0-°C. Als de luchtvochtigheid onder het ingestelde niveau komt, zal de ventilator tot maximaal minuten blijven draaien, afhankelijk van de ingestelde waarden van de timer. De badkamer ventilator is niet alleen geschikt als badkamerventilator of toiletventilator, maar kan ook dienst doen als ventilator in andere ruimtes, waaronder de berging. De standaard badkamer ventilator kan volgens eigen wensen in het plafond of de muur gemonteerd worden in een ventilatiebuis of ventilatieslang van dezelfde diameter.


Nadeel: als je de ventilator aan zet, dan moet je er ook weer aan denken hem weer uit te zetten, anders wordt je badkamer koud. Je blijft dan warme lucht wegblazen. Soms wordt de ventilator aangesloten op dezelfde schakelaar als het licht.


De ventilator doet het dan zolang het licht brandt. Bespaar tot wel via kiesproduct. Om te voorkomen dat de aangesloten ventilator onafgebroken draait, schakelt de Gira hygrostaat na ca. Als het na die uur nog steeds te vochtig is, wordt de ventilator weer ingeschakeld. De badkamerventilator is geschikt voor horizontale (plafond) en verticale (wand) plaatsing.


Naast een timer kan een badkamerventilator ook voorzien van een hygrostaat , ook wel vochtsensor genoemd. Zo’n variant ventilator kan zowel worden in- of uitgeschakeld door bijvoorbeeld een lichtschakelaar of aparte schakelaar als op basis van een te hoge relatieve vochtigheid (instelbaar). Je hebt voor deze ventilator wel een fasedraad nodig (naast een nul- en schakeldraad). Een badkamer ventilator die is voorzien van een hygrostaat schakelt zichzelf naargelang het vochtgehalte in de ruimte automatisch in en uit.


Hygrostaat ventilator

Het aantal minuten dat de badkamerventilator doorloopt, is door u zelf in te stellen tussen de 5-minuten. Wanneer de badkamerventilator is uitgerust met een hygrostaat , dan gaat de ventilator aan als de luchtvochtigheid boven de ingestelde waarde komt. Dit voorkomt vochtoverlast.


Douchen kost veel minder energie vergeleken met het nemen van een ba maar tijdens douchen ontstaat er veel meer vocht. Zorg ervoor dat de badkamer ventilator in werking blijft tijdens het douchen en minimaal nog minuten er na. Schakelt dan automatisch aan en uit.


Hygrostaat ventilator

Kan gecombineerd worden met hygrostaat. Welke ventilator capaciteit heb ik nodig? Capaciteit badkamer ventilator berekenen.


Bij het kiezen van de juiste mechanische afzuiging in de badkamer, moet je rekening houden met de capaciteit van de ventilator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts