vrijdag 8 februari 2019

Antifouling coating

Jachtlak van topmerken tot wel korting! Bespaar tot wel via kiesproduct. Find Antifouling Coatings.


Antifouling coating can improve the corrosion resistance of steel structures other than stopping the growth of microorganisms. There are various types of antifouling coatings ranging from linear-polishing polymer (LPP) as well as the more advanced self-polishing copolymers (SPCs).

Antifouling is the ability of specifically designed materials and coatings to remove or prevent biofouling by any number of organisms on wetted surfaces. Alternatieven voor antifouling. Liever geen gebruik maken van antifouling op de boot of benieuwd naar alternatieven die er beschikbaar zijn?


Koper en zink zijn schadelijk voor het milieu. Een non-stick coating of een harde verf op basis van epoxy (2-componentenlak) kunnen goede alternatieven zijn. Boot of schip beschermen met antifouling coating. Een harde coating is niet geschikt voor langzamere boten of boten die regelmatig voor anker liggen.


De aangroeiwerende eigenschappen van harde antifouling coating komen pas los wanneer een schip snel door het water vaart.

Een nadeel van harde antifouling coating is dat na een tijdje alle biociden zijn afgegeven. Deze coating hoef je niet elk jaar te vervangen, waardoor de prijs lager uit kan vallen dan voor de traditionele antifouling coating die je elk jaar moet verversen. Een keer per jaar afspuiten wanneer je je boot uit het water haalt, is meestal voldoende. Een zachte antifouling coating kan wel over een harde antifouling coating.


Andersom is dit niet het geval. Dan is het nodig om de oude laag te verwijderen. Bij een te dikke laag coating , moet u de antifouling ook eerst verwijderen.


Dat gebeurt wanneer er meerdere lagen over elkaar zijn aangebracht. Daarnaast kan deze antifouling worden aangebracht op alle oppervlakken (ook aluminium). Deze harde antifouling kan je aanbrengen op je motor- of zeilboot, en heeft een schrobbaar oppervlak. Dit maakt het mogelijk om te polijsten, waardoor je een mooie gladde eindlaag krijgt. Deze antifouling kan je aanbrengen tot maanden voor de tewaterlating.


Antifouling is de verzamelnaam voor maatregelen die genomen worden om te voorkomen dat micro-organismen, mosselen en algen zich onder het wateroppervlak vasthechten aan de romp van een schip. Het verschijnsel fouling wordt in twee groepen onderverdeel namelijk microfouling en macrofouling. Search Antifouling Coatings.


Een belangrijke maatregel die scheepseigenaren en -operators kunnen nemen voor vermindering van uitstoot is de keuze van een goede (de beste) antifouling-coating voor de romp van het schip.

Op de website van ‘Varen doe je Samen! Hieronder vind je enkele van deze tips: 1. Is een nieuwe laag wel nodig? Bekijk na afloop van het vaarseizoen of het nodig is om een nieuwe laag antifouling aan te brengen.


Antifouling is een onderwaterverf met koper (een biocide) en is dus giftig voor mensen, dieren en planten. Als je vooral in zoet water vaart, kun je waarschijnlijk prima toe met meer milieuvriendelijke alternatieven, zoals een non-stick of een foul-release coating die je schoon kunt borstelen of spuiten. Siliconen coating (silicone coating in het Engels) is, zoals de naam al suggereert, een coating met een hoge hoeveelheid aan siliconen. Dit additief zorgt ervoor dat de coating met name uitblinkt om zijn hittewerende en waterbestendige eigenschappen.


Our highest performing Biocidal Antifouling Coating. Download the International marine coatings app on your Apple devices and sign-up for our newsletter to keep. Topmerken antifouling koopt u bij Marinediscounter. In onze webshop hebben we de beste merken op het gebied van jachtlakken voor u uitgestal zoals International, Epifanes en Sigma Coatings.


Coppercoat - multiseason antifouling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts