vrijdag 3 juni 2016

Ventilatiegaten in buitenmuur

Door de poreusiteit van baksteen dringt regen door in de buitenmuur waardoor de spouw en de isolatie ook vochtig worden. Ventilatie van de spouwmuur. Een goed gebouwd huis heeft onder en boven in de muur en boven een breed raam open verticale voegen.


Hierdoor kan de lucht in de spouw ventileren en opgehoopt vocht afvoeren. Voor de ventilatie van je kruipruimte boor je (net boven het maaiveld) gaten in de buitenmuren van je woning. In de gaten worden ventilatiekokers naar de kruipruimte bevestig net zoals je de ventilatie in huis kunt verbeteren.

Bij een spouwmuur gebruik je de luchtspouw tussen binnen- en buitenmuur om de vochtige lucht af te voeren. Hak gaten in de buitenmuur , ter grootte van het ventilatierooster. In de buitenmuur zit een aantal ventilatiegaten. Deze ventilatiegaten worden gevomd door verticale bakstenen met ruimte er tussen. Op de volgende manier: Bij sommige huizen zie je dat deze gaten volgestopt zijn met oud papier zodat ze dicht zitten.


Zelf lijkt mij het niet zo slim om dit dicht te stoppen. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot.

De ventilatie draagt immers bij aan het sneller opdrogen van de buitengevel en voorkomt zowel vorstschade als witte uitslag. Dat het ook meer stookkosten veroorzaakt, is er nooit bij verteld. Je stookt grotendeels de buitenmuur zelf droog, omdat de ventilatie in de spouw de warmte van de binnenmuur naar de buitenmuur verplaatst. Toen viel mij op dat onze ventilatiesleuven in de buitenmuur hier en daar wel erg groot zijn.


Er past dan ook met gemak een wijsvinger door, dus ook een muis denk ik. Ik zal een foto toevoegen Vooral rechts lijkt wel redelijk wat ruimte aanwezig. Sta je voor de keus en wil je de buitenmuur van je huis gaan weren tegen ongedierte zoals muizen, ratten en wespen in je spouw dan kun je kiezen uit het bijenbekje of rvs wering gaas. Wij van Pest Free werken altijd met rvs wering gaas omdat het simpelweg het eenvoudigst werkt en altijd past. Hoe maak ik best deze opening?


De buitenmuur is in baksteen. Dit kan doordat het vocht langzaam in de bakstenen trekt en daardoor binnen uitkomt, maar dit kan ook condens zijn dat ontstaat door het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenmuur. Het vocht dat in de spouwmuur ontstaat, moet ook weer afgevoerd worden. In ongeveer procent van die huizen komt de verse lucht binnen via roosters in de woonkamer en slaapkamers (in het kozijn of de buitenmuur ). In de rest van de huizen moet schone lucht binnenkomen via (klep)raampjes of via naden en kieren.


Doe dit aan de binnen- en buitenkant van de muur. Stap Boor nu gaten aan de binnenkant van de getrokken lijn. Deze gaten moeten dicht naast elkaar komen en ook haaks op de muur.


Heeft u ventilatieroosters nodig of bent u op zoek naar ventilatieventielen?

Wij hebben de beste ventilatieroosters en ventielen voor u op een rijtje gezet. Info over ventilatiegaten boren. Resultaten van zoekmachines! Gat in de buitenmuur repareren.


Als een muurdoorvoer van de kachel wordt verwijderd of een ventilatiegat niet meer wordt gebruikt, kunt u het gat in de buitenmuur repareren door er nieuw stenen aan te brengen. Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts