maandag 27 juni 2016

Geverfd behang verwijderen

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Of bezoek één van onze winkels. Behang verwijderen waar overheen geverfd is.


In oudere huizen kom je wel eens behang tegen met één of meerdere lagen verf eroverheen. De beste manier om dat te verwijderen is om het behang eerst in te kerven, dan nat te maken en vervolgens.

Wil mijn huiskamer opnieuw behangen met vliesbehang ( behang dat je aanbrengt door de muur te lijmen). Nu is het oude behang geverfd met witte latex en zie ik er eerlijkgezegd tegenop om het helemaal te moeten verwijderen , aangezien er nog meer lagen onder kunnen zitten. Dan kun je met behulp van een stoommachine het behang verwijderen.


Is jouw glasvezelbehang met latex geverfd ? Dan is het verwijderen van het behang een grotere klus. Latexverf is namelijk waterdicht, waardoor een stoommachine niet kan doordringen tot de lijm onder het behang. De vorige bewoners hebben het behang overgeschilderd.


Hoe verwijder je welk soort behang.

Bij het verwijderen van papieren behang kun je zelf kiezen hoe je het behang wilt verwijderen , zoals het afstomen als losweken zijn hiervoor geschikt. Vlies behang kun je zonder problemen van de muur verwijderen. Hiervoor hoef je het behang alleen maar van de muur los te trekken. Breng deze verdunning aan met een drukspuit, plantenspuit, blokkwast of spons.


Bevochtig het behang in ruime mate en laat dit tot minuten inwerken. Maak vervolgens een beginpunt door een hoekje los te maken, eventueel met behulp van een behang afsteker of plamuurmes. Het verwijderen van behang is een klus dat eenvoudig zelf te klaren is maar wel wat tijd vergt. Welke methoden je kan toepassen afhankelijk van de behangsoort lees je hier.


Behangpapier verwijderen - De voorbereiding. Om behangpapier te verwijderen zal je heel wat water nodig hebben. Destijds hebben wij het bouwbehang op de muren laten zitten en met latex geverfd. Nu overwegen we om opnieuw te behangen , maar kan dit over het geverfde behang ? Of is het beter om dit oude behang er eerst af te halen en dan het nieuwe behang op de betonnen ondergrond te plakken?


Geverfd behang verwijderen Heb je muren die zijn overgeschilderd met acrylverf, dan kun je de muren afdoen met zeepsop met daarin een ontvetter (St.-Marc). Schuur het oppervlak op plaatsen waar de verf loslaat, dit bevordert de hechting. Beslist de laagste prijzen.


Vergelijk prijzen en bestel!

Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. In sommige woningen werd (vooral vroeger) het aangebrachte behangpapier overschilderd. Bent u in zulke situatie, hoeft u nog niet te panikeren.


Met wat geluk is de gebruikte verf een latex verf, en deze is te verwijderen met water. Als je behang op veel plekken beschadigd is kun je het beste het behang verwijderen. Het kost dan te veel tijd om het te repareren en het eindresultaat zal dan tegenvallen. Je kunt in dat geval beter het behang netjes verwijderen , de muur repareren en de muur verven of opnieuw behangen. U kunt dus het best uw oude behang laten verwijderen door een specialist met jarenlange ervaring.


Is het behang wel geverfd of zit er een hele dikke lijmlaag onder het behang , dan kun je geen stoommachine gebruiken om het behang te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om glasvezelbehang met water te verwijderen. Verwijder het behang met water.


Dit doe je niet zomaar, maar door eerst wat inkepingen in het behang aan te brengen. We hebben goed nieuws voor je: Met slechts een paar eenvoudige trucjes, de juiste hulpmiddelen en nuttige materialen kan het oude behang zonder problemen worden verwijderd. Met onze video-handleiding zal het eraf halen van behang gemakkelijk zijn. Maak een paar inkepingen in het behang met een speciale behang perforator kunt u glasweefselbehang verwijderen.


Daardoor kunt u sneller doordringen tot de lijmlaag. Doorweek de volledige behanglaag met heet water. Gebruik hierbij een spons.


Het is absoluut aan te raden om een behangafstomer te lenen of te huren om het glasvezelbehang te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts