maandag 25 februari 2019

Hout behandelen met olie

Hout behandelen met olie

Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Laat je inspireren door ons grote aanbod Metz. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis.


Ervaar het gemak van Wehkamp. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak. Het hout grondig laten drogen, grof opschuren ( met de nerf mee), fijn opschuren (weer met de nerf mee), met ammonia ( oplossing, 1:delen water) reinigen, goed laten drogen en daarna behandelen met olie.


Uiteraard de eerste laag olie deel olie op delen terpentine (terpentijn is uiteraard beter…), de tweede laag 1 olie. Teakhouten meubels met olie behandelen. Als je het hout echter niet behandelt , zal het vervagen en een lichtbruine kleur krijgen, w. Naast beits kun je hout beschermen door het te ‘kwasten’ met olie. In principe kun je olie gebruiken voor de meeste houtsoorten.


Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen. Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9. Nieuw, onbehandeld of reeds met olie behandeld hout : ontstoffen en (eventueel) licht opschuren volstaan voor je aan het oliën begint. Eindig steeds met een schuurpapier met fijne korrel. Bij onbehandel ruw hout moet je eerst hars, klevende en vettige resten verwijderen.


Dit kun je het beste doen met een universeel verdunningsmiddel. Na het gronden, waarbij het hout wordt beschermd tegen blauwkleuring en schimmel, dien je het tweemaal na te behandelen met duurzaam beschermende beits. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs.


Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen. Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt.


Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Olie dringt in het hout en voorkomt dat water kan binnendringen, maar tegelijk zorgt het ervoor dat hout kan blijven ademen. Daardoor gaat je snijplank langer mee. Olie is gemakkelijk aan te brengen, waardoor het onderhoud van je houten snijplank erg simpel is. Omdat olie een natuurproduct is, loop je geen risico op het inslikken van giftige.


Door het hout te behandelen met Douglas- olie wordt het hout gevoed en omdat de olie transparant is blijft de mooie tekening van het hout zichtbaar. Doordat Douglas- Olie speciaal is afgestemd op Douglas- en Lariks hout kun je het hout snel en gemakkelijk behandelen. Deze mooie houtsoort is dan ook heel geschikt voor ons klimaat. In de loop der tijd verweert het hout echter wel een beetje. Daarom wordt een goede behandeling van het hout aangeraden.


Hout behandelen met olie

Douglas hout behandelen doe je met Hermadix Douglas Olie. Zo kan bescherming een reden zijn maar ook het behandelen van knoesten kan worden gedaan met olie. Hout behandelen met olie kan verschillende doelen hebben.


Uiteraard is hout behandelen met olie ook ideaal voor het laten glanzen van bijvoorbeeld meubelen. Natuurlijk Kleurrijk kan u uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden. Voordat je aan de slag gaat met de olie , zorg je dat het hout gereinigd is.


Vervolgens kun je het repareren als er gaatjes of ongelijkheden zichtbaar zijn. Het repareren van hout doe je met kneedbaar hout , voor gaatjes gebruik je houtrolvuller. De belangrijkste reden waarom je hout behandelen met zonnebloemolie niet moet uitproberen, is de geur. Na een tijdje wordt je meubel namelijk erg vies en gaat het stinken. En alsof dat nog niet voldoende is, trekt zonnebloemolie erg diep in onbewerkt hout.


Dat betekent dat je naderhand niet eventjes de olie kunt verwijderen wanneer ze gaat stinken. Welke olie voor geïmpregneerd hout ? Voor het behandelen van geïmpregneerd hout met een olie gebruikt u: Jotun Treolje V. Treolje V kan direct (zonder primer) worden aangebracht op geïmpregneerd en onbehandeld hout. De olie dringt diep in het hout en heeft een mooie matte uitstraling.


Hout behandelen met olie

Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. U kunt bijvoorbeeld geïmpregneerd hout beitsen. Vindt u het belangrijk om het hout te beschermen tegen UV straling, dan is geïmpregneerd hout behandelen met een olie voldoende.


Waarom geïmpregneerd hout beitsen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts