vrijdag 29 maart 2019

Primer voor behang

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Altijd de beste kwaliteit en persoonlijke service, bezoek één van onze winkels. Groot assortiment aan primers. Gratis verzending vanaf Euro!


Voor het mooiste schildersresultaat is het een must om met primer te werken. Voor metaal en kunststof gebruiken we de naam primer , voor hout wordt meestal gesproken over grondverf. Afhankelijk van de ondergrond spreekt het voor zich dat je best een ander type verf gebruikt voor de grondlagen. Je kunt het beste een goede primer aanbrengen voordat je vinyl behang gaat beschilderen. Lees meer over het aanbrengen van primer verderop in dit artikel.


Papieren behang : Ook papier behang kent zijn problemen. BEHANG PRIMER SPECIAAL VOOR MEDIUM ZWAAR BEHANG. De basis van deze primer bestaat uit een watergedragen dispersie van polyvinylacetaat. Deze voorstrijk is de ideale combinatie met onze Behanglijm. Gunther: ‘Een van de meest gemaakte fouten bij behangen is dat mensen niet de juiste behanglijm gebruiken.


Ze gebruiken restjes die ze nog hebben staan en houden geen rekening met het soort behangpapier of -vlies dat op de muren moet komen. Het is belangrijk om het juiste type lijm voor het juiste type behang te gebruiken. Behang primer speciaal voor medium zwaar behang. Daardoor zorgt je ervoor dat het nieuwe behang niet loskomt, de verf niet afbladdert, het pleister niet afbrokkelt en de steenstrips niet afvallen. Een primer wordt in principe aanbevolen, maar het is geen must!


Behang verven met muurverf is dus zeer goed mogelijk, dit is vaak erg goede verf. Er kan simpelweg latex muurverf gebruikt worden voor het behang verven. Wanneer er latex gebruikt gaat worden is het wel nodig dat het behang goed vastgelijmd en dus stevig bevestigd aan de muur is. Als je papieren behang wel kunt verven is het aan te raden eerst een primer aan te brengen om te zorgen dat de verf hecht.


Het is bij dit type behang aan te raden eerst een primer als speciale beschermlaag aan te brengen en daarna de muur te verven. Vinyl behang bevat weekmakers die er ook voor kunnen zorgen dat de verf niet goed hecht. Voorstrijk gebruik je als onderlaag voor het aanbrengen van stucwerk, latex en behang.


Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies. Zelf aan de slag met voorstrijk? In dit stappenplan wordt dit stap voor stap uitgelegd. Met het gebruik van voorstrijk wordt verf of pleisterwerk regelmatig verdeeld over de muur. Het voorstrijkmiddel zorgt voor een perfecte hechting van de afwerklagen.


Daarnaast voorkom je streepvorming, afbladderen van de verf of loskomen van behang. Gebruik een voorstrijkmiddel om nog langer te kunnen genieten van je wand in een nieuwe kleur. Voor dat ene momentje voor jezelf. Ontdek ons ruime assortiment online, meer dan 400.


Eenvoudig online bestellen. Met een primer zorg je voor een licht opgeruwde ondergrond die een goede grip biedt waarop de andere lagen goed vast blijven zitten. Ik heb het eens gedaan zonder en alle lijm drong in het pleisterwerk, dus doe ik nu eerst een primer en gaat het behangen nadien heel goed. Osb platen bestaan uit absorberend hout.


Primer voor behang

Het is met andere woorden zeker noodzakelijk om voor het behangen eerst een primer aan te brengen, anders zal de lijm te snel verdwijnen in de ondergrond. Bovendien zijn osb platen ook niet altijd volledig effen. Het is dus mogelijk dat je oneffenheden doorheen het behang kan zien komen. Behandel eerst de kleinste muur bij voorkeur in de minst te betreden ruimte.


Glasweefsel is slecht te verwijderen. Alle oneffenheden zie je terug in het behang. Is behangen met nieuw vliesbehang zonder motief, behang van 1gr. Hebben er reeds eerste laag op gezet, en alles is mooi gedokken.


Primer voor behang

Nu nog 2e laag erop zetten, en zou moeten klaar zijn. Een grondverf is speciaal gemaakt om inzuiging tegen te gaan. De samenstelling van primers zorgt ervoor dat er, zelfs op een poreuze ondergron van inzuiging geen sprake is. Dit geldt voor tal van ondergronden.


Je kan een primer gebruiken voor pleisterwerk, gipsplaten of de juiste grondlaag voor. Dit behang is er niet opgemaakt om namelijk over te schilderen, vandaar die primer. Je moet ervan uitgaan dat je twee lagen moet aanbrengen. Bij dit behang kunnen er wel blazen ontstaan, omdat het behang nat wordt, maar deze verdwijnen weer zodra het droog is.


Primer voor behang

Aankleurbare primers De Artitude collectie draait voor 1 rond de mengmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts