maandag 28 oktober 2019

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn er in veel soorten en maten. Wat een belangrijke factor in de prijsopgave is, is of het inbouwrolluik is bestemd voor een bestaande woning (veel werk, dus duurder) of voor een nieuwbouwhuis. Daarnaast wordt bij sommige inbouwrolluiken het op maat gemaakte venster meegeleverd. Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!


Tegenwoordig zijn inbouwrolluiken dé oplossing voor isolatieproblemen.

In ROMA inbouwrolluiken is alles perfect geregeld: de U-waarde van het beste ROMA inbouwrolluik ligt op m²K. Houten inbouwrolluiken : In vergelijking met andere materialen hebben houten inbouwrolluiken de beste isolerende werking. Het hout zorgt bovendien voor een warme uitstraling en is mogelijk in verschillende afwerkingen. Nadelig aan houten inbouwrolluiken is de prijs. Ze zijn duur en vragen ook vaker onderhoud.


Vanuit een holle ruimte in de muur of vanuit een kunststof kast boven het raam rolt, via geleiders, een pantser van in elkaar geschoven lamellen naar onder. Voor kunststof inbouwrolluiken van 100cm x 100cm liggen de prijzen rond de €9- tot €16-. De prijzen van inbouwrolluiken variëren flink.

Een groter inbouwrolluik van 200cm x 200cm kost ongeveer €24- tot €34-. Aluminium is iets duurder, maar biedt ook een betere isolatie. De kast zit ingewerkt aan de binnenkant van je woning.


Dankzij onze brede waaier aan kleuren kunnen alle Winsol inbouwrolluiken afgestemd worden op de exacte stijl van jouw woning. ShutterX is het enige luchtdichte inbouwrolluik in de markt. Dat maakt het geschikt voor de strenge energie-eisen van een nieuwbouwwoning. Een inbouwrolluik is net als de opbouw rolluik verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren. Zoals bij gewone opbouw rolluiken, is er bij inbouwrolluiken ook een grote keuze in kleuren, het materiaal en in het type bediening.


U kunt dus ook bij inbouwrolluiken kiezen wat er het beste past bij uw huis. Rolluiken kunnen met de hand worden bediend door middel van een rolluik lint. Het voordeel van inbouwrolluiken is dus dat ze onzichtbaar zijn van buitenaf wanneer ze geopend zijn. De inbouwrolluiken van Belisol zitten opgerold in een daarvoor voorziene ruimte boven de ramen. Ze zitten naadloos geïntegreerd in de gevel.


Bij het plaatsen van een inbouwrolluik in de bestaande bouw echter, is er veel breekwerk vereist en lopen de kosten hierdoor op. Het resultaat mag er echter wel zijn, mooie rolluiken die zodra ze opgerold zijn helemaal niet te zien zijn. De geleiders worden vastgezet met speciale bolkop schroeven.

Deze schroeven bevatten een zeer bolle kop en worden eerst in een rechte lijn op uw raam gemonteerd. Vervolgens wordt de geleider van de inbouw rolluiken op de schroeven vast geklikt. Wanneer inbouwrolluiken niet mogelijk zijn, zijn opbouwrolluiken een goede variant.


Opbouwrolluiken worden zo geplaatst dat het raam en rolluikkast één geheel vormen. Het opbouwrolluik wordt achter het raam, en vervolgens in zijn geheel achter de buitensteen geplaatst. Door de kleinere oprolstructuur is een minder grote uitsparing nodig.


Boven het kozijn en achter de gevelstenen wordt de rolluikkist geplaatst. Omdat hiervoor extra uitsparing in de dagopening nodig is, vind je inbouwrolluiken dan ook vooral bij nieuwbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts