dinsdag 15 oktober 2019

Over granol behangen

Over granol behangen

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Als je granol moet aanbrengen laat je dit over aan ervaren vakmensen maak nu contact. Dat is een mogelijkheid om gewoon over het granol heen te plakken.


Ga wel eerst met een spaan over de muur heen om de grootste uitstekende puntjes weg te halen. Voelen met je handen om er zeker van te zijn dat je geen scherpe punten meer voelt. De lijm niet te ziunig opbrengen, deze heeft gelijk een vullend vermogen.


Je hebt dan op heel veel oppervlakte geen hechting en bovendien zou je gemakkelijk door je behang heen kunnen gaan. Het zal ook niet mooi vlak worden. Op deze site kan je daar informatie over vinden.


Als de granol niet te grof is, zou je FixFinish kunnen gebruiken. Of je nu een muur hebt met lichte beschadigingen (zoals na het afsteken van behang ), muren hebt met structuur (door middel van structuurverf, sierverf of spachtelputz), muren van beton-, gips- en cellenbetonblokken of muren van glasweefselbehang. In dit GAMMA stappenplan lees hoe je elke muur met de juiste producten eenvoudig glad maakt. Dit is zo’n jaar geleden. Sommige naden van het behang komen naar buiten maar alles zit verder goed vast.


Achteraf spijt dat ik het toen zo gedaan heb…maar nu ziet het er niet meer zo mooi uit. Vliesbehang is zowel gemakkelijk aan te brengen als te verwijderen, waarbij je geen behangtafel of afstomer nodig hebt. Je brengt eenvoudig de lijm aan op de muur en het behang kan worden geplakt.


Stucen over bestaand stucwerk Over bestaand stucwerk zoals granol , spack etc. Afhankelijk van het soort stucwerk dient het oppervlakte eventueel te worden behandeld met een contact primer. Als bijvoorbeeld basis leemstuc wordt aangebracht over een muur met granol , dan dient altijd een contact primer te worden gebruikt. Hiermee verstop je naden en zuigt het behang minder verf op. Tip: er bestaat ook renovatievlies dat al voorgeprimered is.


Renovatievlies behangen : de meeste decoratieve behangsoorten zijn erg dun en vragen daarom een gladde ondergrond. Met renovlies creëer je een perfect gladde ondergrond en kan je dun behang zonder problemen aanbrengen. Voor zover ik me kan herinneren zit er verder geen behang onder. In behangen heb ik echt geen zin, een gewone kamer zou nog gaan maar met die schuine kanten is dat echt geen pretje. Wordt wel een behoorlijke klus, alternatief is stucen (kwaliteit behangklaar, hoeft dus niet spiegelglad te zijn) of er een gipsplaat voor te zetten en daarover te behangen.


Rechtstreeks op spachtelputz behangen is geen goed plan: de structuur komt door je behang en de hechting wordt ook een probleem. Resultaten van zoekmachines! Je kunt dat glasweefselbehang alleen maar over die structuurverf heen plakken als je deze eerst glad trekt met een product als Alabastine wandglad of met roodband. U kunt MuurGlad niet op hout gebruiken, want dan raakt het los.


Maar je zult die muur eerst moeten ontdoen van alle behang voordat je met uitvlakken kunt beginnen. Een groot deel van de kosten om granol te stucen wordt bepaald door de stukadoor. Granol door vakman laten aanbrengen.


Je kunt ervoor kiezen om zelf granol aan te brengen, maar het is veel verstandig om deze klus uit handen te geven. Een ervaren stukadoor heeft verstand van zaken en kan snel én sectuur granol aanbrengen. Allereerst begon ik met het maken van een moodboard. We wisten al snel zeker dat we behang op de muur wilde. Dit hebben we ook gedaan in de andere babykamer, maar dan op een houten plaat.


Deze keer wilde we het graag op de muur, maar er was één probleem! De muur is niet glad gestuct maar van granol. Daar konden we niet over. Beetje ouderwets, en kwetsbaar, maar het kan wel.


Persoonlijk zou ik zeggen : hoe ontzettend graag wil je per se dat behang ? Want wellicht knapt de muur ook heel erg op van gewoon een nieuw verfje. Eventueel kun je voor het contrast dan een kleinere muur voorbewerken en behangen. Het kan natuurlijk wel, maar het is echt een hele omvangrijke klus.


Nu kunt u beginnen met de laatste stap, dit is het glad maken van de muren door met een emmer water en schuurbord over de muur te wrijven in cirkels. Wacht dan tot de gips weer is opgedroogd en u kunt nogmaals met een spackmes of pleisterspaan over de wand gaan totdat deze super glad is. Knauf StucPasta is een kant-en-klare pasta waarmee je direct aan de slag kan en een wand glad maakt.


Over granol behangen

Je wand is geschikt als het een droge ondergrond is zoals granol , grof stucwerk, structuurverf, glasvezelbehang, bestaand vlak stucwerk of gipsplaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts