maandag 21 oktober 2019

Keuken jaren 70

Kwaliteitskeukens voor minder geld. Bekijk onze keukencollectie direct online. Gratis Keukenideeënboek ontvangen? Vraag het aan via de website! Maak nu direct een afspraak!

Vestigingen door heel Nederland. Zoek de dichtstbijzijnde Showroom. Topmerk Keukens , Direct uit Duitsland. Brugman biedt een grote Keukencollectie aan.


Gebruik ook onze Budgetplanner en 3D Keukenplanner en vind jouw Ideale Keuken. Jaren – De warme maaltijd. In de jaren bestond ons dagelijkse eten uit de gewone Hollandse pot: aardappelen, vlees en groente.

Al dan niet gestampt of geprakt. Heel voorzichtig kwam dit decennium de buitenlandse keuken ons huis binnen. Stijlvolle ’s retro keuken.


Dit is een klassevolle retro keuken met een typische look uit de jaren ’ 70. Om je keuken ene seventies-uitstraling te geven, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Oranje is hierbij een veel voorkomende tint. Daarnaast is het hout op de foto ook een typisch kenmerk van retro keukens. Grote stoffen jaren fauteuil.


We kennen natuurlijk allemaal de stoel van opa of oma! Deze was toen ook vaak te vinden in het midden van de woonkamer! Het liefst van fluweel, afgewerkt met een sierlijk houten frame.


Wie denkt aan een jaren interieur in de keuken , denkt vaak aan de fel oranje kleuren. Er is een uitloop naar de jaren maar tegen het eind van deze periode begon de woonstijl toch sterk te veranderen. Retro keukens worden gekenmerkt door bijvoorbeeld een echte oude koelkast met ronde vormen en mooie kleuren. Daarnaast misstaat een echte retro broodrooster of waterkoker ook niet in een retro keuken.


Denk maar eens aan de macramé hangers.

Ook terug: Rotan en grote planten, veel grote planten. Alla jaren zet je deze planten in plastic potten in verschillende typische jaren kleuren. Met behulp van verkoopstyling kan een huis superaantrekkelijk worden gepresenteerd. Niet ieder huis kan zo worden omgetoverd tot een ‘paleisje’. Van elleboogjesmacaroni met smac tot chili con carne.


Van Saroma pudding en Bourbon. En van fonduen en sigaretten op tafel. In elke ruimte in huis waren wel planten te vinden: grote kamerplanten, maar ook veel cactussen. De jaren zeventig was het tijdperk van botanisch wonen.


Je kunt de botanische trend in huis halen door een muur te behangen, een poster op te hangen of een stoel te bekleden met een botanische stof. YOu could buy a complete 60s kitchen on eBay - and right now for just 1p. Het is een fonduerecept, waar ik zowel bij de naam, als bij het recept zelf, rare kriebeltjes over mijn rug voel lopen. Ik zou niet weten waarom het zo heet!


Zo staat het recept in mijn -er jaren kookboek! Het gaat om een maaltij vegetarische maaltij broodje, salade op bord en een snack. Wie heeft er een idee wat er in die tijd werd gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts