vrijdag 12 oktober 2018

Schimmel plafond

Maak uw muur of vloer waterdicht met Waterglas. Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? Schimmel van het plafond verwijderen. Het kan je huis permanent beschadigen dus je moet het zo snel mogelijk aanpakken. Door een paar eenvoudige stappen te volgen kun.


De plekken waren vrijwel direct verdwenen.

Helaas was niet alle schimmel weg want nu, jaar later weer schimmel op het plafond. Echter zijn een paar spierwitte plekken te zien in het midden van de schimmelplekken. Vermoedelijk de plekken waar ik de eerste schimmel destijds onder handen heb genomen. Het belangrijkste is hier weer om vooral te werken aan een oplossing die het probleem in de kern oplost. Even schimmel van het plafond afpoetsen heeft weinig zin, het zal binnen een mum van tijd terug zijn.


De basis is altijd om beter te ventileren. Vooral de muren en het plafond zijn gevoelig voor schimmels omdat het oppervlak hiervan vaak wat ruw is, enigszins poreus, en een bepaalde hoeveelheid vocht kan opnemen. Het is dus een goede voedingsbodem voor schimmels.


De vorming van schimmel gebeurt erg langzaam maar is reeds vanaf de periode schadelijk voor je gezondheid.

Is de schimmel ontstaan door lekkage en was de aangedane muur van behang voorzien, dan is de schade een stuk ernstiger. Er zit dan meestal niets anders op dan de schimmel goed te laten drogen en het behang te verwijderen. De schimmels groeien op vochtige plaatsen. Dit kan in een vochtige badkamer zijn, in een woonkamer of slaapkamer met een hoge luchtvochtighei of op een vochtige muur en op een vochtig plafond. Om schimmels op een muur of plafond te voorkomen is voldoende ventilatie in uw woning vereist.


Bruine vlekken of zwarte puntjes op de oude muurverflaag. Daar zul je eerst iets aan moeten doen, want je kunt er niet zomaar overheen schilderen. Bovendien is schimmel slecht voor je gezondheid. Zorg ervoor dat de badkamer goed droog is.


Hoe droger de ruimte, des te meer dorst hebben de schimmels , wat het verwijderen van de schimmels ten goede komt. Er zijn verschillende soorten middelen om de muren en plafond schimmelvrij te maken. Daarnaast kan schimmel ook kitranden aantasten, omdat deze kitranden redelijk zacht zijn en derhalve geschikt zijn voor de schimmel om zich in te nestelen. Verder zijn schimmels te vinden op plekken waar afvalwater wordt afgevoerd zoals het doucheputje, de afvoer van het bad en het badmeubel. Als je schimmel in de badkamer hebt, pak dan een spons met pure chloor, en wrijf dit op de schimmel.


Niet afwassen, vrijwel direct verdwijnt de schimmel. Strooming bij schimmel op het plafond. Blijft u last houden van schimmel op het plafond van de slaapkamer? Dan helpen we u graag met een onderzoek naar het binnenmilieu in uw woning.


Hiermee testen we onder meer de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit.

Controleer of er ook schimmel aan de andere kant van het plafond zit. Een klein plekje schimmel aan de onderkant van het plafond kan duiden op een veel grotere schimmelplek aan de andere kant. Je kunt de schimmel op het plafond het beste behandelen met een bleekmiddel of soda-oplossing, deze zorgen ervoor dat de schimmel doodgaat. Vervolgens is het belangrijk dat je de plek waar je de schimmel hebt behandelt goed schoonmaakt met warm water, daarna goed op laten drogen.


Is jouw badkamermuur al voorzien van een oude verflaag? Verwijder dan eerst eventuele schimmel met een sterke soda-oplossing en warm water. Boen de ondergrond goed schoon met een stugge borstel. Laat de muren en het plafond goed drogen.


Is niet alle schimmel verwijderd? Schuur dit weg met grof schuurpapier (korrel 80). Vochtplekken en schimmel op het plafond komen vaak voor, omdat in ieder huis vocht in de lucht aanwezig is. Dit vocht komt niet alleen in de lucht door douchen, badderen en koken, maar ook via het lichaam, door ademhaling en via de huid. Hoe maak je dit schoon en hoe zorg je ervoor dat de schimmel wegblijft?


De meeste schimmelvorming in de badkamer is zwart van kleur en zie je op het plafond , de siliconenkitrand rond de wastafel, badkuip of douche en op tegels, zegt Richard Piké, eigenaar van een schimmelbestrijdingsdienst. Er zijn drie manieren waarop je schimmel uit de slaapkamer kunt verwijderen. Elke methode moet steeds vochtig worden toegepast zodat de schimmels niet ingeademd kunnen worden. Maak een oplossing van soda (gram soda op liter water) en wrijf met een harde borstel hiermee de schimmel van de muur.


Verwijder de schimmel vervolgens met een schoonmaakdoekje of een tandenborstel. Met soortgelijke methoden kun je tevens schimmel verwijderen van het plafond en de muren van je badkamer. Draag bij het verwijderen van schimmel altijd beschermende handschoenen en zorg dat je de badkamer goed ventileert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts