dinsdag 16 oktober 2018

Arnhemsche fayence

Boek uw Hotel in Fayence online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken.

Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Verken Fayence vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken!


De broers groeiden op in Purmeren waar eind 19e eeuw de Plateelbakkerij Brantjes actief was. Beiden wilden plateelbakker worden. Er werd sieraardewerk gemaakt zoals vazen, kannen en bloempotten, maar eveneens gebruiksaardewerk zoals inktstellen, rookstellen en kandelaars.


Conditie: Zeldzaam grote arnhem vaas.

De stijl waarin dit sier- en gebruiksaardewerk wordt gemaakt en beschilderd kennen we als de Jugendstil of Art Nouveau: organische vormen en langgerekte lijnen die aan het uiteinde vaak een ‘zweepslag’ vertonen, een plotselinge verandering van richting. Dat komt door het flitslicht. Hiermee wordt de faience in zijn natuurlijke habitat geplaatst, namelijk op tafel! Klaas zou zijn vak leren bij Plateelbakkerij Zuid-Holland en later bij De Distel. Jakob zou het vak leren bij Brantjes.


Geschreven door hadewych martens en benno steenaert. Opmerking: De aard van de artikelen is zodanig dat ze zelden in perfecte staat zullen zijn, en zullen waarschijnlijk, door hun aard en leeftij tekenen van slijtage, schade, andere onvolkomenheden, restauratie of reparatie laten zien. Show on map Routebeschrijving. Maar de prijs van het succes is hoog. De toedracht van zijn overlijden is nooit opgehelder maar zijn lijk werd in London in de Thames gevonden.


Zijn opvolger als zakelijk directeur werd ir. Een representatief overzicht van de gehele productie is geschonken aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De pot verkeert in een uitmuntende conditie!


Doorsnede 30cm, 20cm hoog. Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen. Deze pin is ontdekt door Marco Lagerweij.


Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.

Design by Klaas Vet with stylised linear decoration on cream surface. Well signed with model number and M. De fabriek produceerde in de eerste periode aardewerk gelijk aan de modellen en decors uit Purmerend. Arnhemse Fayencefabriek – Dorma. Een paar vazen met gestileerd decor Corona.


Daarnaast studeerde hij zelf ook aan de Kunstacademie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts