maandag 23 oktober 2017

Antiek aardewerk herkennen

Antiek aardewerk herkennen

Geniet van je vakantie naar Turkije, wij verzorgen de rest. Boek Antik nu op Travelstore. Het keramisch product aardewerk bestaat uit gebakken klei.


Antiek aardewerk herkennen

Kleur, hardheid en structuur van de scherf - de keramische materie - hangen nauw samen met de al dan niet vermengde leemsoorten. Het wordt gebrand in het middenvuur of demi-grand-feu, bij 8tot 900°C. Het kunnen herkennen van mogelijk waardevolle spullen is een kunst op zich.


Het leren herkennen van antiek op een rommelmarkt begint met kennis en ervaring. Zoals met veel andere dingen is vrijwel alles te leren zolang het maar vaak genoeg wordt herhaald. Hetzelfde geldt voor het herkennen van waardevolle spullen.


Info over antiek herkennen. Aardewerk heeft meestal een grauwe, gelige of rozige scherf. Soms is het ook roomkleurig of wit. De scherf is bros en gemakkelijk met een mesje te bewerken. Hoe herken ik Delfts blauw aardewerk en wat is de waarde van mijn Delfts blauwe vaas.


In eerste instantie zal er informatie terug te vinden zijn van franse aardewerkmerken. De ironie is dat heden ten dage Nederlandse blauw-wit aardewerk gretig nagemaakt wordt in China en vervolgens geëxporteerd naar Nederland. Hoe het begon In de zestiende eeuw vestigden Italiaanse pottenbakkers zich in Delft waar zij de kleigrond geschikt vonden voor het maken van kleurrijk aardewerk dat bekend staat als majolica. Het is een goede manier om antiek Delfts aardewerk te herkennen. Net als kleine afdrukken van pennen aan de onder- of achterkant.


Antiek aardewerk herkennen

In de oven is het aardewerk gestapeld in kokers die de stukken tijdens het bakken beschermen tegen vuur en rook. In de kokers wordt het aardewerk gescheiden door driehoekige pennen. Een polychroom gedecoreerde aardewerk kan met floraal decor. Gemonteerd met tinnen deksel en standring.


Duitsland (mogelijk Hanau) datering eind 18e eeuw. Voor antiek Delfts aardewerk zijn we op zoek naar voorwerpen uit de late 17de, de 18de en vroege 19de eeuw. Is het merk alleen genoeg om te bepalen of iets Delfts aardewerk is?


Antiek aardewerk herkennen

Een merk kan veel informatie geven over wanneer en door wie een voorwerp is gemaakt, maar om zeker te weten of u met Delfts aardewerk te maken heeft, moet er ook worden. Deze paperback van Kosmos-ZK Uitgevers telt 1blz. Zo ziet het oude stadhouderlijk hof, Museum het Princessehof, in Leeuwarden er nu uit. Wandelend door u huis moet u meer van uw kamer genieten als gevolg van het aardewerk , zorg ervoor genoeg te vertragen om het aardewerk te laten spreken. Laat u betoveren door die mooie lijn of een nieuwe impuls krijgen door die prachtige gele bloem op die Delftse vaas.


Hoe Chinese Vazen herkennen ? Veel mensen hebben op zolder nog Chinese vazen staan, afkomstig uit een erfenis of als pronkstuk uit een vorig interieur, en vragen zich af of het gaat om een waardevolle vaas. Weet u wat de kenmerken zijn van Chinese vazen en hoe u ze herkent ? Antiek Picart geeft u alle antwoorden. Bekijk het bord antiek aardewerk van arietbergen op Pinterest.


De kans dat je voor weinig geld een pareltje kunt kopen is heel klein. Voor tussen de 2en 5euro kan je volgens Wegh best een aardig antiek schilderij kopen. Toch is het ook zonder deze kennis mogelijk een antiek meubel te herkennen , door een meubel goed te onderzoeken en op bepaalde aanwijzingen te letten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts