dinsdag 24 oktober 2017

Soorten longonderzoeken

Bekijk uw resultaten soorten longonderzoeken bij Finecomb. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen. Ik maak me zorgen om iets. Weet iemand hoe dit in zijn werk gaat? Er gaan toch geen slangen ofzo via de keel naar binnen he want daar kan ik echt niet tegen?


Ik hoop dat iemand weet hoe dit gaat, zodat ik gerust en zonder benauwdheid richting het longonderzoek kan leven. Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Ziekenhuis. Hieronder vallen functionele, analytische en persoonlijke cookies. Met deze cookies kunnen we de werking van onze website verbeteren en je van gepersonaliseerde advertenties voorzien. Longonderzoeken Wanneer u een aandoening heeft aan de luchtwegen zijn er verschillende manieren om deze te onderzoeken.


Deze onderzoeken vinden plaats in de eigen laboratoria van het ziekenhuis. Naast lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek worden er diverse soorten standaard longonderzoeken uitgevoerd om inzicht te krijgen in het soort tumor, de plaats van de tumor en eventuele uitzaaiingen. Een patholoog is een arts die is gespecialiseerd in het onderzoeken van weefsels en cellen.


Hierbij wordt bekeken wat voor soort longkanker het precies is. Daarnaast kan zo nodig moleculair onderzoek gedaan worden om een nog specifiekere beschrijving van de kenmerken van de kankercellen te maken, vooral op het gebied van het gedrag van de cellen. Een longfunctietest is een soort blaastest.


Deze wordt ook wel spirometrie genoemd. De longfunctietest helpt de arts om vast te stellen of u astma heeft. U kunt de longfunctietest bij de huisarts doen. Veel mensen zijn in het verleden met asbest in aanraking geweest.


Het inademen van asbestvezels kan leiden tot asbestose, waabij het longweefsel beschadigd is. Longonderzoek Huisartsen hebben met het Astma COPD Diagnose Centrum snelle toegang tot longfunctieonderzoeken. Bij dit onderzoek wordt gekeken naar de soort en de ernst van uw klachten en hoe uw longfunctie is. Voor meer informatie zie diagnostisch longonderzoek.


U vindt ook meer informatie op het aanvraagformulier van uw zorgverlener. Controleonderzoek Dit onderzoek wordt uitgevoerd omdat uw huisarts graag wil dat u regelmatig gecontroleerd wordt. Een bronchoscopie is een kijkonderzoek van de longen.


Je krijgt dit onderzoek bij vermoeden van een tumor in de grote vertakkingen van de luchtpijp. Een pilletje voor meer conditieAls je COPD hebt, is een beetje inspanning al snel te veel. Maar misschien is er binnenkort hulp om een betere conditie te krijgen. Bij een bronchoscopie kijkt de longarts in uw luchtwegen met behulp van een bronchoscoop. Dit kijkinstrument is een dunne flexibele slang met een lens of een kleine.


Een andere mogelijkheid is een broncho-alveolaire lavage. U krijgt binnenkort een longfunctieonderzoek in het HagaZiekenhuis. De longarts controleert dan of uw longen goed werken. Er zijn verschillende soorten longonderzoeken. Dat betekent dat u gewoon mag eten.


Hierbij krijgt u een mondstuk in uw mond en een knijper op uw neus. Beeldvormend onderzoek laat zien hoe het lichaam er van binnen uit ziet. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het stellen van diagnoses. Ook laat het zien hoe uitgebreid eventuele afwijkingen zijn. Er bestaan verschillende soorten scans die gebruik maken van verschillende technieken.


Elke scan heeft zijn eigen specialiteit, maar ook zijn. Daarom wordt het ook nauwelijks meer gebruikt. De meting kun je thuis doen. Door zo krachtig mogelijk en snel in een handzaam apparaatje uit te ademen, kunnen de geleverde kracht en luchtwegweerstand gemeten worden. Het vervangt niet het longonderzoek dat in het ziekenhuis gedaan wordt, zoals de flow-volumemeting.


Sputum – wat kun je eraan aflezen? Aan de samenstelling en kleur ervan kan de arts vaak al zien om welke aandoening het gaat, doorgaans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts