vrijdag 20 oktober 2017

Laagdikte verf

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.


Om de procesvariabelen tijdens het aanbrengen van de verf te weten is het verstandig de laagdikte te controleren terwijl deze nog nat is. Hiermee wordt een indicatie verkregen van de te verwachten laagdikte.

Daarnaast zijn de natte metingen goed bruikbaar op coatingsystemen waar de drogelaagdikte uitsluitend destructief gemeten kunnen worden. Het centrale wiel is van een kleinere diameter en is excentrisch geplaatst ten opzichte van de twee buitenste wielen. Het wiel wordt door de natte coating gerold. De plaats waar het binnenste wiel de verf begint te raken geeft de natte laagdikte aan.


Maar juist teveel laagdikte aanbrengen zorgt voor ‘’zakkers’’ en zorgt voor een lelijk aangezicht. Laagdikte verschilt per type verf. Per type verf kan de laagdikte verschillen. Dit heeft met de eigenschappen van de verf te maken. Ieder type verf is uniek en bestaat uit een unieke samenstelling van stoffen.


SKU: DeFelsko PosiTector 2serie meet geheel niet-destructief de laagdikte van verf en coating op hout , kunststof en beton. Door middel van hoogfrequent ultrasoon geluid is het mogelijk één of meerdere lagen afzonderlijk te meten. Van groot belang is ook de juiste laagdikte. Verf moet in de juiste laagdikte aangebracht worden om de ondergrond te beschermen en voor een eindresultaat wat ook lang mooi blijft.


De juiste laagdikte wordt bereikt door het voorgeschreven aantal lagen aan te brengen, volgens de voorschriften in het technisch informatieblad en de schema’s. Deze laagdikte is simpel te bereiken door met een normale kwast te schilderen en niet teveel te verdelen. Wanneer de producten binnen de optimale natte laagdikte worden aangebracht is binnen enkele minuten de zeer hoge vloeiing van de producten zichtbaar.

Enkele van onze digitale laagdiktemeters zijn in staat om automatisch het correcte substraat te identificeren middels een meetsonde. De ultrasonische laagdiktemeters meten de laagdikte van coatings op iedere ondergrond en de geavanceerde modellen meten zelfs de dikte van individuele verflagen bij een meerlaagse coating. Hoge nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid door Digitale sensor techniek SIDSP. Elcometer heeft een uitgebreid assortiment laagdiktemeters dat loopt van de nieuwe Elcometer 4– verkrijgbaar met zowel geïntegreerde als afzonderlijke sondes, via de Elcometer 4laagdiktemeter voor verf en poedercoatings, tot en met de Elcometer 3meter voor de auto-industrie. De laagdikte kun je meten met een laagdikte meter.


Niet alleen de juiste voorbehandeling en toepassing van de verf zijn belangrijk, maar zeer zeker de laagdikte ook! Om er tijdens het schilderen zeker van te zijn dat de juiste laagdikte aangebracht wordt, dient de laagdikte gemeten te worden met een verf laagdiktemeter. Het meetprincipe van de laagdiktemeter is als volgt: magnetisch-inductief of wervelstroom.


Meet tijdens het schilderen de natte laagdikte met een natte verf laagdiktemeter. Dit handige meetinstrument meet heel nauwkeurig tot zelfs op de duizendste millimeter. Zo moet bijvoorbeeld de laagdikte van terpentinegedragen verf minder dik zijn dan die van watergedragen verf.


Kijk altijd goed op de etiket wat de laagdikte moet zijn. Als je namelijk teveel laagdikte aanbrengt, droogt de verf te langzaam, wat weer voor problemen kan zorgen. Deze norm beschrijft alle mogelijke meetmethoden, meetprincipes en instrumenten om laagdiktes van organische deklagen te meten. Indien aan de verf verdunningsmiddel wordt toegevoegd vóór de applicatie, dan moet een iets hogere natte laagdikte worden aangehouden om de gewenste droge laagdikte te verkrijgen (enkele procenten, afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid verdunningsmiddel). Deze verven bestaan uit onbrandbare stoffen en zijn meestal gebaseerd op het principe om energie te absorberen door afkoeling.


De brandwerendheid hangt af van het gekozen staalprofiel en de laagdikte van de verf. Door de profieldoorsnede slim te ontwerpen, is de benodigde laagdikte aanzienlijk te reduceren. Bepalend voor het rendement van een verf , dat wil zeggen het oppervlak dat met één liter kan worden geschilder is de aan te brengen natte laagdikte.


Na verdamping van het oplosmiddel blijft dan de dunnere droge laag over. Het verschil tussen natte en droge laagdikte wordt bepaald door het volumepercentage vaste stof van de verf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts