dinsdag 21 januari 2020

Merktekens japans porselein

Merktekens japans porselein

Hoe te identificeren van Japans aardewerk porselein merken Tenzij u bekend met de Japanse taal bent, kunnen identificeren van Japans aardewerk en porselein merken een ontmoedigende taak. Kutani (Jap., ‘negen valleien’) Japans dorp in de provincie Kaga waar in het midden van de 17de eeuw in opdracht van keizer Maeda porseleinovens werden gebouwd en pottenbakkers uit Arita te werk werden gesteld. Merktekens japans porselein.


Merktekens japans porselein

Bekijk alles met japans porselein ! Veel Chinees porselein is aan de onderzijde gemerkt met karaktertekens. Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Meestal duiden ze een bepaalde periode aan waarin een keizer regeerde, maar het kan ook een eerbetoon zijn aan een vroegere keizer.


Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende karakter merktekens op Chinees porselein. Ochoko japans porselein sake kop stuks japan vintage kopje. The booklet gives the street addresses of all shops as well. Hopefully this contribution by Elyce Litts will greatly help our understanding of 20th century Japanese porcelain marks. The method used for suggesting dates on the following marks is the empirical and that of the arts historian.


Merktekens japans porselein

Ze begonnen ook hun eigen porselein uit vroegere tijden te kopiëren, helaas op ongeïnspireerde wijze. De scherpe scheiding, die, wat do Europese ceramiek betreft, wordt gemaakt tussen porselein en aarde­ werk, kan in China niet worden toegepast. Neem eens een kijkje op een van de vele websites in ons overzicht en je vindt zeker waar je naar op zoek bent.


Er zijn drie categorieën: beeldmerken, karaktermerken en merken in andere letters dan karakters. Beeldmerken zijn plaatjes die op de onder- of achterkant van een voorwerp zijn aangebracht, bijvoorbeeld een bla een bloem , een haas of een offervat. Restauratie heeft dan op de waarde weinig invloed.


Merktekens japans porselein

Ook van belang voor de waarde is de mode en de koopkracht van de verzamelaars. Japans porselein was in de jaren negentig erg in trek door de bloeiende Japanse economie. Op dit moment is vanwege dezelfde reden Chinees porselein hoog gewaardeerd.


Heeft u altijd al willen weten wat uw porselein waard is? Dan kunt u simpel en snel online een aanvraag doen om uw porselein te laten taxeren. Uw porselein wordt getaxeerd door Charles Bastings. Al het porselein is ook los te verkrijgen aan scherpe prijzen. De kunst verspreid naar andere delen van Azië, namelijk Korea en Japan , in de 10e eeuw.


Toch leerden wij in Europa pas in de achttiende eeuw de productiemethoden kennen en vooral wat voor grondstoffen er nodig waren. Dat wisten de pottenbakkers in China al bijna duizend jaar eerder maar zij hielden de productiemethoden zoveel mogelijk geheim. Dit porselein is te herkennen aan de merktekens. Daardoor is vaak ook precies te herleiden hoe oud een bepaald voorwerp is.


Bovendien werd er in die tijd al veel porselein verscheept naar het westen. In de loop van de eeuwen ging er veel porselein verloren waardoor het Mingporselein zeldzaam is. Porselein is uit ons interieur niet meer weg te denken.


Er is overigens ook veel namaak in omloop. In Europa staat men versteld van de serviezen die in China en Japan zijn gemaakt. In tegenstelling tot het veel grovere aardewerk, dat de mensen in Europa maken zijn deze oosterse serviezen elegant. Asbakje van Limoges porselein. Het porselein van Limoges in de 19e eeuw.


Na de Franse Revolutie hernam men de productie en het aantal fabrieken in de Haute-Vienne nam snel toe. De eerste helft van de 19e eeuw: de stichters van het porselein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts