donderdag 30 januari 2020

Meubelontwerper opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. De combinatie van productgericht ontwikkelen (productontwerp) en ruimtelijk denken (architectuur) vormt de basis voor deze opleiding tot meubelontwerper. De opleiding stimuleert de samenwerking tussen ontwerpers, ambacht, industrie en technologie.


Als meubelontwerper werk je voor een meubelfabriek of als zelfstandig ondernemer. Jij ontwerpt meubels, denk aan tafels, stoelen, kastjes en noem maar op.

Het gaat meestal om meubels waarvan complete series worden geproduceerd. Maar het kan ook zijn dat je designmeubels ontwerpt die bestemd zijn voor exclusievere doeleinden. Info over opleiding meubelontwerper.


Resultaten van zoekmachines! Opleidingen , cursussen en trainingen Meubelontwerper. Hierboven zie je de opleiding (en) voor het beroep Meubelontwerper op HBO niveau. Het kan zijn dat er nog geen opleiding gekoppeld is aan een beroep.


We zijn druk bezig om hiervoor te zorgen.

Kijk ondertussen gerust naar de informatie in het artikel HBO opleidingen. Een meubelontwerper ontwerpt bijvoorbeeld kasten, stoelen en tafels in een fabriek die seriemeubelen produceert. Voorbeelden van werkzaamheden: maakt schetsen, werkt schetsen uit tot technische tekeningen, leest vakliteratuur, bezoekt vakbeurzen, overlegt met opdrachtgevers en deskundigen van de afdelingen constructie, productie, marketing en verkoop.


Tijdens de opleiding leer je alles over het ontwerpen en samenstellen van nieuwe meubels. Materiaalkennis en het leren kennen van je gereedschap is een groot onderdeel van de opleiding om jou goed te kunnen voorbereiden op het echte werk. Verschillende hout worden behandeld tijdens lessen. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep.


Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een professionele en veelzijdige aanbieder van workshops, cursussen en opleidingen meubelmaken: de praktijkopleiding en de vervolgopleiding tot meubelmaker. Interieuropleiding of cursus op zelfstandige basis. Tegenwoordig biedt men ook tal van online opleidingen aan die je van thuis uit kan volgen. Wij ontwerpen, realiseren, monteren en onderhouden designmeubelen en keukens op maat.


Een opleiding tot Meubelmaker duurt normaal gesproken twee jaar en kan als dagopleiding of als praktijkgerichte opleiding gevolgd worden. Hier vind je opleidingen die overeenkomen met de zoekopdracht Design en Vormgeving, HBO Bachelor in Nederland. Klik op een opleiding in de lijst, kom meer te weten over de opleiding en vraag informatie aan bij de onderwijsinstelling.


Verfijn je zoekresultaat door gebruik te maken van de filters studierichting, opleidingsniveau, plaats.

Meubel ontwerper Wilfred Kalf volgde een opleiding aan het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam. Hij ging aan het werk als specialist omgevingsrecht, maar het willen maken van mooie dingen begon toch weer te kriebelen. De zeven beste ontwerpen werden in het werkhuis van de opleiding in hout gemaakt. Om je goed voor te bereiden op het werk als Modeontwerper kun je een opleiding volgen op MBO niveau in de richting van Modeontwerpen of Fashion Design.


Er zijn ook verschillende gelijknamige cursussen die je kunt volgen om Modeontwerper te worden. De opleiding duurt ongeveer jaar en bestaat uit dagen per week werken in de praktijk en dag per week theorie op school. Daarna ga je naar leerbedrijven om de fijne kneepjes van het vak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts