maandag 27 januari 2020

Scandinavische interieurstijl

Hun strakke vormgeving, warme kleuren en natuurlijke materialen geven je woning een moderne uitstraling zonder kil aan te voelen. Scandinavisch wonen is, net als landelijk wonen, op dit moment een populaire woonstijl. Scandinavië staat bekend om vakmanschap, de meubels zijn vaak handwerk. Kies wel voor details die bij je passen.


Persoonlijkheid is altijd een aandachtspunt bij het inrichten van een interieur. Voelt het interieur als thuis? Om je een handje te helpen, gaan wij in deze reeks verschillende interieurstijlen voor jou op een rij zetten. Vandaag houden we het rustig en simplistisch. Een robuuste houten vloer Hier is gekozen voor een houten visgraat vloer, super mooi en strak!


In deze woonstijl worden veel lichte kleuren en natuurlijke materialen gebruikt. Toch zie je veel textiel terug in deze interieurstijl. De dekentjes, kussens en vloerkleden die je ziet, zijn zorgvuldig uitgekozen en hebben zijn zowel functioneel als een uitstekende manier om meer gezelligheid in huis te. De producten zijn vaak net even anders dan we gewend zijn en ondertussen goed betaalbaar.


Scandinavische interieurstijl

Niet vreem want wie wil er nou geen licht, ruimtelijk en rustig huis? Het kenmerkt zich met veel licht, eenvoud en stijlvolle meubels en accessoires. Met een strakke vormgeving, warme kleuren en natuurlijke materialen kun je jouw interieur een moderne uitstraling geven, zonder kil aan te voelen! Dit Britse ontwerpduo weet hoe je dat in huis toepast. Veel toeters en bellen hoef je niet te verwachten van de Nordics.


Dit blijft absoluut een van de populairste interieurstijlen. Wit wordt eigenlijk altijd als de basis van het interieur gezien. Hierbij kunnen eenvoudig andere kleuren worden gecombineerd.


Scandinavische interieurstijl

Scandinavische interieurs zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamers. De basiskleur is wit aangevuld met grijstinten. Wit reflecteert waardoor ruimtes vaak groter lijken. Interieurstijlen uit de hele wereld.


Dankzij de globalisering leren we steeds meer originele interieurstijlen kennen uit diverse culturen. Om heerlijk tot rust te komen, kan je gebruik maken van Feng Shui die harmonie brengt in je woning. Hou je meer van minimalisme, is een zen interieur de manier om rust, ruimte en licht te creëren. Eindelijk mag ik er lekker op los shoppen voor ons appartement. We willen voor één groene muur kiezen en ook wat van het Botanische stijltje in huis te verwerken door planten neer te zetten.


Scandinavische interieurstijl

Het is interessant om alle interieurstijlen eens op een rij te zetten, zodat jij goed kunt bekijken welke stijl bij jou past. Want welke interieurstijlen zijn er allemaal? Wij zetten ze voor je in een lijst, bekijk ze hieronder! Houten details zijn een echte musthave bij deze interieurstijl.


De stijl is namelijk afkomstig uit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Daarom zijn de muren vaak wit, zodat licht kan reflecteren en er alsnog een lichte ruimte ontstaat. Daarnaast is hout ook een belangrijk kenmerk. Welke woonstijl past bij mij?


Kroonluchters met veel kristal, houtvloeren (blond of met white-wash), simpele raambekleding (bijvoorbeeld rechte, linnen gordijnen). Dit betreft de landen Noorwegen en Zweden en delen van Noord-Finland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts