maandag 31 juli 2017

Behang voorlijmen

Bekijk het gehele assortiment behang. Of bezoek één van onze winkels. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Ik wil mijn gestucte muur behangen.


Ik had begrepen dat ik de muur eerst moet voorbehandelen anders zal de behang niet goed blijven plakken. Weet iemand wat het verschil is tussen voorstrijken en voorlijmen ? Wat kan ik het beste doen wanneer ik vliesbehang wil gebruiken? Voorstrijk gebruik je als onderlaag voor het aanbrengen van stucwerk, latex en behang. Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies. Zelf aan de slag met voorstrijk?


In dit stappenplan wordt dit stap voor stap uitgelegd. Wanneer dit papieren behang een waterafstotende laag heeft zul je deze laag kapot moeten maken. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld een staalborstel, een mes, een stuk schuurpapier of een speciaal hiervoor bestemde roller. Wat je dan doet, is het behang op veel plaatsen inkerven zodat het behang het water wel op kan nemen.


Er rol behang is doorgaans meter lang. Een rol behang is dus meestal x = vierkante meter, of m 2. Vliesbehang, ook wel snelbehang of smartpaper genoem is een behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van vlies.


De lijm wordt direct op de muur aangebracht en niet, zoals bij de ouderwetse papier behang soorten, op de rol zelf. Er hoeft dus geen rekening te worden gehouden met inweektijden en dit scheelt tijd. Trek de onderzijde los en breng het behang aan.


Wrijf met een schone doek of droge borstel het behang tegen de muur (vanuit het midden naar de zijkanten). Plak de tweede baan precies tegen de eerste aan (stotend). Ga er met een rolletje overheen, druk daarbij niet te hard.


Snijd aan de onder- en bovenzijde het overtollige behang weg. Dat is een handige manier om je muur mooi en egaal te behangen. Het voordeel van vliesbehang is dat je alleen de muur met vliesbehanglijm hoeft in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Je hebt dus geen behangtafel meer nodig.


Ook kun je vliesbehang eenvoudig in één keer verwijderen. De perfecte ondergrond voor behang is droog, vlak, licht zuigend en kan het behang dragen. Is uw muur of wand niet geheel perfect, neem dan de volgende stappen uit ‘ Muren behangklaar maken ‘. Oneffenheden in de ondergrond haalt u weg met schuurblok of plamuurmes.


Bij kleine scheurtjes haalt u met een plamuurmes de losse randen weg. Lijm je muren -een dag van te voren- eventueel voor met een verdunde behangerslijm. Kleine blaasjes in het behang zullen over het algemeen geen problemen geven. Dus vlies voorlijmen verdund maar hoe kun je voorkomen dat er lijm. Mij is verteld of wijsgemaakt dat je na het behangen een primer van een bepaald merk moet.


Natuurlijk Behanglijm, maar ook AfweekReiniger, Vlekkenspray en Muurvuller. En een Behangset met handig gereedschap dat behangen nog makkelijker maakt. Behangen is namelijk heel erg leuk en helemaal niet moeilijk. Als je maar beschikt over de juiste materialen en een beetje hulp. Als je stap voor stap werkt, dan behang je binnenkort heel je huis!


Glasvezelbehang aanbrengen kunt u zelf. Verwijder bestaand behang : u kunt ervoor kiezen over bestaand behang heen te werken, maar doe dit alleen indien u er absoluut zeker van bent het belang glad en egaal is. Als u iets doet, doe het dan goe dus verwijder bij voorkeur gewoon het bestaande behang. Vervolgens kan bij de meeste behangsoorten de lijm direct op de muur worden aangebracht.


Check dit voor de zekerheid altijd en maak de muur glad door gaatjes en loszittende stukjes muur te repareren. Bij een sterk zuigende of gestucte muur kan je het beste eerst voorlijmen of –strijken. Breng het behang aan, daarbij van het licht afwerkend.


Als water uit een natte spons verdwijnt in de muur dan is deze te zuigen er moet dan zeker voorgelijmd worden, zodat het behang beter hecht. Nieuw gestucte muren, die nog nooit eerder behangen of geverfd zijn, moeten altijd voorgelijmd worden. Men moet steeds werken op een zuivere, gladde en ontvette ondergron ontdaan van alle behang - en lijmresten.


Bij het niet verwijderen van het oude behang loopt men het risico dat dit loskomt onder invloed van het nieuwe behangplaksel of dat er zich luchtbellen vormen. Hoe test ik de absorptiegraad van mijn ondergrond?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts