donderdag 27 september 2018

Jaren 30 bouwstijl

Nikkel, Matnikkel, En Oud Messing. Gratis Bezorgd En Tot Wel Staffelkorting! Midden jaren kreeg het historiserende hoofdgebouw van de Bataafse Petroleum Maatschappij (dochteronderneming van Shell) in Den Haag een uitbreiding in traditionalistische stijl. Een aantal musea werd in deze stijl gebouwd: midden jaren verschenen het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven in deze stijl.


Al jaren een ongekend populaire bouwstijl.

Vrijstaande jaren -woning: bouwen kan ook in prefab. Allure Bouw heeft ruimschoots ervaring met het bouwen van jaren -woningen. We doen dat met onze beproefde prefab-methode.


Hierbij maken we, nadat we u uitvoerig hebben gesproken en uw schetsen hebben uitgewerkt, uw huis volledig in onze werkplaatsen pasklaar. Onze jaren ‘bouwstijl geeft je huis een exclusieve uitstraling wat niet snel verveelt. Door de duidelijke karakteristieke elementen en details, is de stijl ook goed toe te passen in nieuwe ontwerpen. Jaren ’ interieur is een inspiratie site.


Wij publiceren hier regelmatig afgeronde projecten in deze kenmerkende stijl.

Alle interieurs worden uitvoerig omschreven en ingedeeld op gebruikte elementen zoals: Kamer en Suites, Boekenkasten, Deuren, Plinten, Deurlijsten, Vensterbanken en Vestibules. Denk aan dijken, smalle kavels, weidse uitzichten of aan de rand van een stad. Een architect voor de jaren ’ woning kan op vele verschillende locaties met de jaren ‘ stijl uit de voeten. Kenmerken van een jaren ’ villa.


De bouwstijl van een jaren ’ villa is. Bij het bouwen van een jaren huis houden we altijd een sober ontwerp in gedachten: een heldere plattegrond en optimaal gebruikmakend maakt van de beschikbare ruimte. Ook bij nieuwbouw in jaren stijl geen poespas, geen fratsen.


In onze ogen een ideale combinatie. Een jaren pand straalt degelijkheid en karakter uit. Deze kenmerken combineren we met moderne eigentijdse technieken.


Zo ontstaat er een uitdagend en soms contrasterend ontwerp. De jaren bouwstijl kenmerkt zich door de nadruk op horizontale belijningen. Deze zijn terug te vinden in de dakgoten, de hoekige erkers en de forse kozijnen van deuren en ramen. Verder heeft het uiterlijk van een jaren woning royale dak overstekken, een bijzondere entreepartij, mooie en gedetailleerd metselwerk en omlopende. Huizen uit deze stijl hebben vaak een bijzondere entree.


De stijl van een jaren ‘ woning is kenmerkend aan de hand van een aantal aspecten. Dat wil zeggen een boogdeur met daarin glas-in-lood ramen verwerkt.

Het voordeel van een nieuwbouw woning in een jaren bouwstijl is dat u de nostalgische sfeer van weleer kunt combineren met het hedendaags comfort. Veel mensen denken bij deze bouwstijl trouwens ook aan Art Deco. Ook voor verbouwingen en renovatie van uw klassieke woning bent u bij ons aan het goede adres. De nadruk ligt hierbij op de horizontale lijnen, iets wat u ook terug vindt bij de Frank Lloyd Wright.


Heeft u interesse in onze Art deco folder klik dan hier voor de folder pagina op onze website. Wilt u de Art deco folder via de mail ontvangen neem dan contact met ons op via deze link. Een trotse Bas is liefhebber van bouwstijlen , hij vertelt: “Wij zijn onlangs uitgekocht uit een boerderij die geruimd werd voor een snelweg, we hadden dus enige tijdsdruk. Typerend voor de bouwstijl van deze zogenaamde jaren ’ huizen zijn onder meer de royale dakoverstekken, bijzondere entreepartijen, fraaie metselwerkdetailleringen en forse houtafmetingen voor kozijnen en ramen, en de “omlopende” dakgootconstructies.


Het materiaalgebruik is net als de hellende daken klassiek te noemen. Gelegen op een geweldige locatie, centraal in een zeer geliefde en kindvriendelijke -er jaren wijk, treft u deze bijzonder fraaie, zeer goed onderhouden, ruime middenwoning met voor- en zonnige achtertuin met achterom en stenen berging. Een periode waarin woningen zijn gebouwd in een eigen architectuurtaal.


Voor iedereen herkenbaar en onveranderd een vaste waarde ondanks trends en veranderingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts