maandag 15 april 2019

Keramische kunstwerken

Bekijk het bord keramische kunst balans van janssennop Pinterest. Guusje Beverdam is gespecialiseerd in keramische kunstwerken voor binnen en buiten. Eén van de meest in het oog springende werken is de liefdesbank in het centrum van Enschede. Door kunstwerken te verwerven of in bruikleen te nemen, wil de stichting in Beesel vervaardigde keramische kunst voor het nageslacht bewaren. Beesel kent wat keramische kunst betreft een rijke historie.


Ze specialiseerde zich in keramische kunstwerken voor binnen en buiten.

Met haar vrije werk exposeerde Guusje reeds tientallen malen in binnen- en buitenland. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen. Wie weet komt het r ooit van om zelf. Keramiek, klei Allerlei ideeën. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens.


Hier zijn uitzonderingen op, zo zijn sommige keramieken zelfs supergeleidend. Deze groep is samengesteld uit steeds meerdere objecten bij elkaar die wisselend neergezet kunnen worden. Klik op de afbeelding van een beeld voor een grotere foto van het kunstwerk en afmetingen.

De keramische urnen worden met de hand geboetseerd uit hoogwaardige klei door kunstenaar Geert Kunen. Al meer dan jaar maakt hij keramische kunstwerken. Vervolgens dienen de kunstbeelden te drogen. Het omvangrijke oeuvre van Wilma van Duuren bestaat uit schilderijen, keramische sculpturen en mozaïek. Zij creëert in verf en klei een nieuwe wereld in een speelse verbeelding, dartelend tussen abstractie en figuratie.


Uitbundig van kleur, vorm en lijn. Haar kunstwerken zijn fantasievol en ontwapenend. Vind de beste selectie keramische kunstwerken fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit keramische kunstwerken voor de dutch luidspreker markt bij. De keramische mini urnen worden met de hand geboetseerd uit hoogwaardige klei door kunstenaar Geert Kunen. Hij beheerst dit materiaal dan ook als geen ander.


Tijdens het bakproces worden deze voorzien van een vloeibaar laagje brons, dat zich aan het keramiek hecht. Het begrip keramische kunst omvat alle voorwerpen van gebakken klei, die door de inspiratie en vakbekwaamheid van de maker uitstijgen boven het ambachtelijke en het functionele. Kunstenaar Geert Kunen maakt al meer dan jaar keramische kunstwerken. De urnen worden met de hand geboetseerd uit hoogwaardige klei.


Vele keramische werken laat ik in hun natuurlijke kleuren bestaan. Om nog meer uitdrukking te geven aan hun betekenis worden sommige gekleurd met acrylverf. Daarom kunnen zij ook buiten staan maar toch wel op eigen risico.

De titels die de kunstwerken meekrijgen verwoorden de gedachten achter het beeld en vormen daardoor een belangrijk deel van het totaal. Mijn werken exposeer ik in galerieën in binnen en buitenland en ik werk in opdracht. Doordat kunstwerk slijtvast is, zijn keramiek beelden uitermate geschikt voor buiten. Binnen ons uitgebreide assortiment keramische sculpturen vindt u beelden van vrouwen, dieren zoals hondjes en koeien, maar ook bruidsparen of goede vrienden.


Dit maakt een keramisch beeld ook uitermate geschikt om cadeau te doen! Deze pin is ontdekt door Els Nijenhuis. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Ik creëer aansprekende abstracte schilderijen, tekeningen, keramische objecten, sculpturen en objecten van porselein.


Deze kleur boeit me inspireert me en geeft mijn kunstwerken een eigen karakter. Mensen, gebouwen, landschappen en mooie vormen. In Nederland werken verschillende keramisten, waaronder kunstenaar Geert Kunen.


Je zocht naar: keramiek kunst aan de muur! Etsy geeft een thuis aan duizenden handgemaakte, vintage en unieke producten die aan jouw zoekopdracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts