dinsdag 30 april 2019

Rots water

Rots water

Via deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte. Zie –kalender- voor data en plaats van training. Voor brochure: K lik hier. Water staat voor gevoel, vriendschap en samenwerken, maar ook voor vluchten, meeloopgedrag en onderdanigheid. Zowel thuis, op school of elders.


Rots water

Deelname aan deze training vergroot de zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op dit moment. Wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol.


Stichting Primair Openbaar. Bekijk het bord rots en water van saskarst op Pinterest. Rots en water oefenboekje. Afhankelijk van de doelen wordt een op maat uitgewerkt programma aangeboden. De trainers zijn Dorette van Deelen en Bert Docter.


Rots water

Het is een combinatie van SOVA training, anti-pestprogramma en een zelfverdedigingssport. De Nederlander Freerk IJkema is de grondlegger hiervan en inmiddels is het programma al in veel landen succesvol uitgezet. De vaste wekelijkse training wordt in onze dojo in Numansdorp aangeboden. Lees er meer over op de pagina. De Goudenregenschool Laat zien wat je kan en laat zien wie je bent.


De termen rots en water staan respectievelijk voor standvastigheid en flexibiliteit, terug te vinden in de oosterse gevechtskunsten karate en tai-chi. Dat betekent dat er zowel aan de mentale als lichamelijke groei wordt gewerkt, door bijvoorbeeld situaties na te bootsen en gedachtenoefeningen te doen. Daardoor ontstaan er diepere inzichten in de eigen persoonlijkheid. Je zult merken dat je het heel plezierig vindt en dat jij niet de enige bent die dit alles wil leren. We hebben samen ook veel lol en plezier.


En natuurlijk hoort er wat te drinken bij. ROTS staat voor stevighei weten wat je wilt, maar kan ook zijn: starheid en te heftige reacties. WATER is meer communicatief, inleven, onderhandelen, maar kan ook zijn: te meegaan geen grenzen kunnen stellen. Beide begrippen hebben dus hun sterke en zwakke kanten.


De bedoeling is om van beide het goede te gebruiken. Van fysieke communicatie naar verbale communicatie. Stevig in je schoenen is een trainingscentrum, dat gespecialiseerd is in rots en water trainingen voor kinderen tussen de 7-jaar. Het programma is ontwikkeld door Freek Ykema (docent lichamelijke opvoeding, remedial teacher en leerlingbegeleider) en heeft zich inmiddels over een groot deel van de wereld versprei waaronder Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In veel situaties moet je kiezen hoe je reageert.


Rots water

Wat doe je: ben je een rots of ben je water ? Een rots staat stevig en laat zich niet beïnvloeden door anderen. Dat is nodig om voor jezelf op te komen en grenzen te. Om te zorgen dat kinderen goed in hun vel blijven zitten, is het belangrijk dat ze regelmatig aarden. Dit toonde significante, positieve resultaten aan. WATER symboliseert het samenwerken en spelen met andere kinderen.


In de training leren de kinderen de juiste balans te vinden tussen het rots en water deel. Jongeren kunnen de training in hun eentje volgen, maar ook in een jongensgroep of een meidengroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts