woensdag 10 april 2019

Hr+++ glas dikte

Gratis Offertes binnen minuten van Glaszetters bij u uit de Regio! Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Hr+++ glas dikte

Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis kan worden gehouden. De dikte van de kozijnen van de (houten) schuifdeur en de naastgelegen vaste ramen is 55. Driedubbel glas wordt voornamelijk gebruikt voor warmte isolatie. Wat is volgens u de beste optie in dit geval?


Je kunt letten op de dikte van het isolatieglas zelf, en op de dikte van de hele ruit, inclusief de spouw tussen het dubbel glas. Alles wat je weten wilt over de dubbel glas dikte. De leek zal er misschien niet bij stilstaan: de dikte. Dikte dubbel glas bepalen.


Dubbel glas is in vele diktes verkrijgbaar. Bent u benieuwd naar de kosten en besparing? Prijzen dubbel glas per dikte. Ondertussen is het voor u ongetwijfeld wel duidelijk met welke zaken u rekening dient te houden bij het bepalen van de dikte van uw dubbel glas. Voor veel mensen is het evenwel nog belangrijker om een goed beeld te hebben van het gemiddelde kostenplaatje dat is verbonden aan dubbel glas met een uiteenlopende dikte.


Bij enkel glas gaat de warmte namelijk veel sneller door het raam verloren. Het is wel belangrijk dat het glas op een vakkundige wijze gezet wordt om optimaal van alle eigenschappen te profiteren. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat.


De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbel glas gevuld met lucht. Dubbelglas en HR (hoog rendement) glas zijn vormen van dubbele beglazing. Ook dubbelglas met drie ruiten, drievoudig glas , wordt steeds meer toegepast (onjuist wordt dit vaak driedubbel glas genoemd).


Om stralingswarmte tegen te houden, wordt het glas steeds vaker van een dun metaallaagje voorzien. Dit type beglazing heet HR - glas. Het laagje metaal is zo dun, dat het nauwelijks waar te nemen is, het laat het zichtbare licht voor het grootste deel door (lichttransmissie LTA circa ). X dezelfde dikte glas komt terwijl ik vaak lees.


Hr+++ glas dikte

Bij koudebruggen bijvoorbeeld zal de warmte nog steeds kunnen ontsnappen, wat niet bevorderlijk is voor de werking van het HR - glas. Hou er ook rekening mee dat niet alle kozijnen geschikt zijn voor hoogrendementsglas. Standaard dubbel glas behaalt bij een opbouw van 4-12-een U-waarde van ca. HR - glas is namelijk zwaarder en dikker dan standaard beglazing. De glasbladen zijn niet voorzien van een coating en de spouw is gevuld met droge lucht.


Ziet je de letters HR dan is het HR glas. Staan er geen letters, of wel letters maar geen HR : dan is het meestal dubbel glas. Je kunt dan antwoorden dat je dubbel glas hebt maar voor het energielabel zou HR glas uiteraard beter zijn… Daarom kan het de moeite waard zijn om toch nog op een andere manier na te gaan of het wel om HR glas gaat.


Hr+++ glas dikte

Bekijk de uitleg van HR Classificaties op glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts