vrijdag 12 april 2019

Krasjes uit glas halen

Kies uit 8producten vanaf € 50. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires.


Krassen uit glas verwijderen.

Heb je een glazen voorwerp met een lelijke kras erin? Maak het glas schoon, breng. Poetsen levert niets op en zelf glas polijsten vaak een heleboel problemen. Maar meestal wordt het met zelf polijsten alleen maar erger dan het al is. Doe een beetje tandpasta op een wattenstaafje of een zachte doek.


Wrijf de tandpasta zachtjes in cirkelvormige bewegingen uit. Veeg daarna je scherm schoon met een vochtige, zachte doek.

Let erop dat je de coating niet verwijdert! Van de prijs voor een nieuw montuur sla je soms al stijl achterover, maar de prijzen voor nieuwe glazen rijzen pas echt de pan uit. Het is daarom niet zo gek dat je baalt als een stekker wanneer je ontdekt dat er krassen op je glazen zitten.


Hoe kom je van die krassen af zonder een rib uit je lijf te moeten missen? Om er voor te zorgen dat je telefoon weer straalt, hebben we een paar handige trucjes op een rij gezet. Laat het vervolgens drogen.


Stap 2: Houd een schoon microvezeldoekje (pluisvrije doek) onder de lauwe kraan en knijp het doekje uit tot er geen vocht meer uit drupt. Glas kun je alleen maar met diamant snijden, dus koperpoets doet helemaal niks. Dat autoruitsterretje wordt ook niet met glas gerepareer men spuit er een kunsstof in en op, die wel te polijsten is. En waar worden glasplaten en glazen lenzen mee geslepen?


Met gemalen glas (glaspoeder) of een ander keihard slijpmiddel. Heb je één of meerdere kleine krasjes op glas , bijvoorbeeld op je ruiten of zo? Ga dan met een doekje met koperpoets over de krassen. Tandpasta kan helpen om kleine krasjes van je scherm te halen. Het is wel de bedoeling dat je echte tandpasta gebruikt en niet de varianten die op gel zijn gebaseerd.


Auto-kras remover Denk hierbij bijvoorbeeld aan Turtle Wax.

Het kan grote krassen kleiner maken en kleine krasjes volledig wegvegen. Home Lifehacks Dit is dé manier om krassen op glas te verwijderen Lifehacks Het zonnetje schijnt lekker naar binnen en ineens zie je hoeveel krassen er wel niet op je ruit zitten. De buitenkant van de ruit schijnt met koperpoets kleine krasjes wel te kunnen verdoezelen, maar ook daar heb ik niet echt bewijs van gezien. Er staat volgens mij nog een topic over krassen in glas op ons forum, misschien dat je daar met de zoekfunctie nog wat info uit kan halen.


Bij de winkel waar je de bril hebt gekocht polijsten ze je glazen meestal gratis. Was de kunststof brillenglazen eerst met een warm sopje, om achtergebleven stukjes uit de krassen te verwijderen. Je kunt ook een setje kopen om kunststof te polijsten, maar die zijn niet geschikt om geslepen kunststof glazen schoon te maken. Anyway, de man zei dat hij graag het glaasje een keer zou laten vervangen want er zaten toch wel erg veel krassen in, dus ik heb de man direct aangeboden om de krasjes er gewoon uit te halen. Ik heb hem mijn Omega Constellation in bruikleen gegeven, want niemand hoeft horlogeloos door het leven te gaan.


En ik heb het horloge mee naar huis genomen. Turtle Wax Scratch Remover is de oplossing om zelf je krassen uit je lak te poetsen. Vaak zit de kras op de bumper of deur. En zoals vaak het geval is met parkeerschade is de kras niet eens uw schuld. Als je krassen zou weg polijsten, verandert lokaal de sterkte van de glazen en maakt de bril onbruikbaar.


Inderdaad zit je ook nog eens met een coating, als je die weg poets , loop je voor gek, je krijgt dat nooit meer goed. Glazen glazen zijn NIET krasvrij te polijsten, zelfs niet als ze niet gecoat zouden zijn. Je doet een beetje van dat spul,een soort crème op het scherm,en met een droog en zacht poetsdoekje,zoals een brildoekje,druk en wrijf en verdeel je de créme over de krasjes. En zo lang poetsen tot er van de crème niks meer te zien is.


De crème in de krasjes word hard en zo doorzichtig als glas ,waardoor het lijkt of de krasjes weg zijn. Koperpoets heeft uiteraard ook een schurende werking. Pas wel op, dit kan er voor zorgen dat het glas mat wordt, maar als u de keuze heeft tussen dit of een nieuwe glasplaat (of nieuwe salontafel) kopen dan zou ik het zeker proberen.


Kan iemand mij een tip geven om krassen uit glas te verwijderen. Deze zijn onstaan door een schuurmachine die uit de hand viel toen hij aanstond. Het glas opnieuw laten plaatsen kan ook dat weet ik al maar dat doe ik liever nog niet.


Nu zitten we met heel wat storende krassen op de ruiten. Is er een manier om die eruit te halen. Ik had ooit iets gelezen over een bepaald product, maar weet de naam niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts