woensdag 17 april 2019

Krijtverf technieken

Kies uit producten vanaf € 395. Daardoor kun je met krijtverf heel gemakkelijk een authentieke uitstraling creëren. Een krijtverflaag is enigszins poreus.


Krijtverf technieken

Daardoor is Abbondanza krijtverf heel geschikt voor decoratieve technieken zoals het doorschuren van verflagen en patineren met was. Het werken met krijtverf is de laatste jaren erg in opkomst. Geen wonder, want met hele simpele technieken kunt u van een oud onooglijk kastje, kapstok, kist etc. Maak je saaie meubel in ee. Bij het gebruiken van Annie Sloan krijtverf hoeven meubels vooraf niet geschuurd te worden.


Distressing is het ouder maken van een meubelstuk of object een verweerde look geven. U brengt een dikke laag Annie Sloan Chalk Paint aan die u zowel horizontaal als verticaal over elkaar heeft aangebracht. De krijtverf moet direct na het aanbrengen verwarmt worden met een föhn, u blijft föhnen tot u ziet dat de krijtverf volledig droog is en gaat barsten en er hele mooie grote droge opengebarsten lijnen ontstaan. Bij ons vind je al tien jaar lang alles wat je nodig hebt om je meubels en interieur te restylen!


Krijtverf technieken

Zoals 1kleuren krijtverf , vele kleuren en soorten wax, sjablonen, en unieke producten voor speciale effecten zoals steigerwash, roest- en patina effecten, zilver en gou craquelé, en nog veel meer. Krijtverf kopen: vandaag besteld morgen in huis! Deze eigenschappen maken Abbondanza krijtverf ook bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken op meubels en accessoires, zoals het doorschuren van verflagen en effecten met antiekwas, kalkwas of colourwax.


Kijk voor uitleg over al deze technieken op onze website, iedere techniek heeft daar een eigen pagina met uitleg en werkbeschrijvingen. Met verschillende producten kun je prachtige effecten kunt bereiken, zoals craquele. De doorschuur techniek is eenvoudig uit te voeren en geeft een uniek eigen resultaat. Wat kun je doen met krijtverf ? Daardoor is Kluswijs krijtverf heel geschikt voor decoratieve technieken , zoals het doorschuren van verflagen en het patineren met was. Doorschuren gaat met krijtverf gemakkelijker dan met gewone verf en boenwas kan goed in de poreuze verflaag trekken.


Omdat krijtverf snel droogt, kun je lekker snel werken. Door de samenstelling vloeit de verf niet zo uit als een lakverf. Daardoor zijn kwaststrepen wat meer zichtbaar en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Houd er wel rekening mee dat het kleurverschil tussen natte en droge krijtverf erg groot kan zijn.


Om tweedehands meubels te restylen, is krijtverf een handig product om te gebruiken. Het geeft een mooie matte uitstraling en je kunt er verschillende technieken mee uitvoeren. Ga aan de slag met krijtverf en geef uw meubeltje een tweede leven. Of maak je eigen textielverf door elke gewenste kleur te mixen met de Textile mix!


Krijtverf technieken

De Home Deco krijtverf wordt de komende periode vervangen door Vintage Paint krijtverf. Door middel van Nederlands gesproken filmpjes willen we je zoveel mogelijk uitleggen over de technieken en toepassingen van de chalkpaint van Annie Sloan. U kunt Annie Sloan Chalk Paint verdunnen met water zodat u een roller kunt gebruiken voor het aanbrengen van de verf of het kunt aanbrengen met een spons om een mooie look te krijgen, hiervoor zijn een groot aantal technieken. Toe aan een nieuwe baan in de techniek? In deze workshop leer je over de eigenschappen van krijtverf en de vele mogelijkheden ervan.


Bij Graphite, de meest zwarte krijtverf van Annie, heb je meer een associatie met antraciet, het zwart van houtskool en kolen die je vroeger in de kachel deed. In krijtverf zit meer krijt dan in normale verfsoorten, dit heeft als resultaat dat het een prachtig mat effect achterlaat. Wil je je meubels een nieuwe look geven? Ook leent krijtverf zich perfect voor allerhande decoratie- technieken : patineren, doorschuren, craquele en bladdereffecten, droge-kwast techniek etc.


Krijtverf technieken

Op muren doet een krijtverf datgene wat van een goede extra matte muurverf verwacht mag worden: het geeft een zeer mat, daardoor esthetisch strak en toch zacht effect. De verf droogt egaal op, effen. Naast gewoon schilderen, bestaan er ook technieken waarmee verf met een speciaal effect kan worden opgebracht. Dit noemen we decoratieve verftechnieken. De technieken zijn veelzijdig en worden gebruikt op meubels, maar ook op muren en wanden.


Hieronder een toelichting op enkele verftechnieken die ik gebruik. In plaats van verf die een betonlook geeft heb ik hiervoor krijtverf gebruikt. Ik vernam geen verschil met het opbrengen.


Het resultaat is verbluffend: een betonlook! Waar ik dus wel achter kwam dat krijtverf veel goedkoper is! Ik zou zo zeggen probeer het eens! Ja, ik wil ook krijtverf proberen! Het leuke in deze collage is dat u ziet dat je met Annie Sloan verf niet alleen kunt verven, maar ook allemaal technieken kunt toepassen.


Die hebben wij allemaal voor u beschreven op de pagina Chalk Paint technieken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts