vrijdag 7 oktober 2016

Bloemenpiramide

Bloempiramide, De Metaale Pot (toegeschreven aan), naar Lambertus van Eenhoorn, ca. Kostbare snijbloemen konden in elke tuit van deze uit losse elementen opgebouwde bloemenpiramide worden geplaatst. Hier vindt u meer informatie over de oorspronkelijke 17e eeuwse Bloemenpiramide. De Bloemenpiramide van de Metaale Pot wordt ook in het museum gedipt.


U kunt het bewonderen in zaal 2. Fleur je tuin of balkon op met deze prachtige Bloemenpiramide. Je kunt er bloemen, planten of andere decoratie op kwijt. Piramidevormige bloemenhouders vormen het hoogtepunt van de Delftse aardewerk industrie.


Niet alleen de gestapelde constructie van deze 17e eeuwse tulpenvazen is. Dit product is niet leverbaar op dit moment. De grootste online tuinsite van België en Nederland. Ruim assortiment aan de beste prijs.


Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Bloemenpiramide Coppejans nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Met ons concept heeft u 3dagen per jaar een WOW gevoel. Met bloemen, decoratie en kerstverlichting heeft elk seizoen zijn eigen uitstraling.


We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Nicolaes Tulp en een bloemenpiramide.


De immense populariteit van de tulp nam in de jaren dertig van de zeventiende eeuw exorbitante vormen aan. Je kunt stokken in piramidevorm zetten zodat de Oost-Indische kers ertegenop klimt. Als de zomer zijn hoogtij viert zul je een schitterende bloemenpiramide gecreëerd hebben. Van Oost-Indische kers zijn zowel de bladeren, bloemknoppen, bloemen als zaden eetbaar.


Meng af en toe een paar blaadjes door een salade voor een pittige taste. Bloemen, planten en tuinen te Moerkerke-Damme bij Coppejans NV. Blader gemakkelijk door de nieuwe Intratuin aanbiedingen in deze folder.


Bloemenpiramide

Deze Intratuin folder vol met aanbiedingen is nog dagen geldig. En inderdaa die doet dan weer denken aan een 17de eeuwse Delftse bloemenpiramide. Bij Boetiek Iris vind je dames- ,heren- en babykledij, slaapkledij en linnen. Maar het lijkt niet echt op elkaar want Guido heeft er veel verschillen in gestopt, onder andere de lengte en de bloemetjes, dus wij vinden dat het werk van Guido het wel origineel is. De bloemenpiramide is gemaakt op bevel van Koning Willem III en zijn vrouw Mary II.


Het gestapelde ontwerp is laag voor laag opgebouwd met een door hemzelf ontwikkelde 3D-printer. Kunnen tot meter hoog worden. Mooi om een afdichting te maken en geeft een sfeer van rust. Ontwerper Olivier van Herpt heeft de Delfts blauwe bloemenpiramide gemaakt door het 3D-printen van porselein. Soms gaat het om een enkel onderdeel dat bewaard is gebleven.


Dat is niet eerder vertoond. Het Gemeentemuseum bezit een aantal Delftse tulpenvazen of bloemenpiramides uit de zeventiende eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts