donderdag 22 maart 2018

Trap beitsen of lakken

Kwaliteit voor de laagste prijs! Houten trap vakkundig schilderen, beitsen of lakken Het zelf schilderen van een houten trap , trapleuning of trapopgang in huis! Beits tegen de laagste prijzen. Een geschilderde, gebeitste of gelakte trap kan een blikvanger zijn in het interieur. Zo zijn bepaalde delen van een trap vaak moeilijk bereikbaar – de juiste ladder is een must!


Om ook de zijde langs het trapgat te kunnen schilderen, ben je trouwens het best. Trap vernissen: info en werkwijze. Om je houten trap in goede staat te houden, moet je deze van tijd tot tijd onderhouden.


De trap vernissen is bijvoorbeeld een goede manier om dit te doen. Ook een nieuwe houten trap moet worden afgewerkt met een dergelijke behandelingstechniek. We willen graag de houtnerf blijven zien, maar wel de kleur van de tredes aan kunnen passen aan de houten vloer.


Plak de overgang tussen de trap en de muur af met afplaktape. Verwijder de tape direct na het schilderen en breng tape opnieuw aan als je een tweede laag gaat aanbrengen of de treden gaat verven die je nog niet geschilderd hebt. Antwoord: Voor trappen moet de lak extreem hard worden. Wij adviseren dan ook verven uit onze professionele serie zoals Sikkens, Drost. Deze zijn krasvast en dus goed bestand tegen het lopen op de trap of vloer.


Daarnaast heb je bij het beitsen van je trap minder mogelijkheden op het gebied van kleur en glans. Heb je een specifieke kleur in gedachten voor je trap , dan is het mogelijk dat deze kleur niet aan wordt geboden in beits. Trap beitsen : de voorbehandeling. Je hoeft geen grondverf aan te brengen om je trap te beitsen. Het verschil met blanke lak en beits is ,dat je met beits kleurt en blanke lak gebruikt om je tafel af te lakken.


Wil je hem alleen aflakken dan moet je de tafel goed schuren. Ze worden net als dekkende verf op de mengmachine gemaakt. Van recente datum is een serie beitsen die qua nuances gebaseerd is op exclusieve houtsoorten als Teak, Meranti of Padoek.


Daardoor ontstaat er een beschermingslaag,… Houten trap vakkundig schilderen, beitsen of lakken Het zelf schilderen van een houten trap , trapleuning of trapopgang in huis! Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Je moet je trap regelmatig aan een grondige onderhoudsbeurt onderwerpen. Alleen zo blijf je genieten van dat pronkstuk in de hal, vaak het eerste wat bezoekers opvalt. Met een nieuw laagje vernis of olie ziet je trap er weer als nieuw uit.


Wij helpen je op weg met enkele tips om je houten trap te oliën, voor een frisse en afgewerkte look! In sommige gevallen is het niet voldoende om je oude trap te lakken en zijn er grondige renovatiewerken nodig. Een mogelijke oplossing is dan je trap te laten bekleden, waarbij er nieuwe traptreden over je oude traptreden worden geplaatst.


Het grote voordeel van deze werkwijze is dat je je trap niet hoeft te vervangen. Dit kun je vervolgens wel aflakken met een watergedragen pu lak als toplaag. Let op dat de witte pigmenten bij whitewash ook gaan vergelen. Als je de trap witlakt, kan eventueel ook met een dekkende pu lak, weet dan wel dat je blijft schoonmaken.


Eiken trap plaatsen: voordelen, onderhoud en prijs. Een eiken trap geeft je interieur een authentieke uitstraling. Je kan eiken trappen zowel in landelijke als moderne interieurs plaatsen en je kan ze op verschillende manieren behandelen om het uitzicht precies zoals gewenst te krijgen. Waarom kiezen voor een eikenhouten trap ? Bepaalde lakken hebben de eigenschap om de uv-stralen te blokkeren. Hierdoor zal de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijven.


In dit artikel zal in gezoemd worden op de product eigen schappen van olie, was, beits en lak. Je kunt ingaan op zowel de positieve als de negatieve eigenschappen van de producten. Ondanks dat blijft de nervenstructuur van het hout meer of minder sterk zichtbaar. Trap schuren: Voordat je een trap kunt schilderen of de trap bekleden moet deze eerst geschuurd worden, zodat de nieuwe verflaag goed kan hechten aan de trap. Vaak is een combinatie van deze twee de beste oplossing.


Dan is het tijd om een keuze te maken tussen de soort verf die wilt gaan gebruiken. Een trap schuren kan met de hand of machinaal gedaan worden. Hiervoor moet je natuurlijk weten wat je met de trap wilt.


Wil je de houtnerf houden en de trap transparant verven? Of ja je voor een mooie dekkende witte trap ? In beide gevallen adviseer ik je een trap lak of beitssoort te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts