vrijdag 23 maart 2018

Brandvertragende lak

Brandvertragende lak

Muren en plafonds die met hout worden afgewerkt, zijn een aantrekkelijke designoptie voor de architect en principaal. De Rudolf-Hensel brandvertragende coating laat het hout zien en draagt bovendien bij aan de brandveiligheid. Hoewel hout brandt, is het in constructieve zin stabieler dan staal.


Daarom is een brandvertragende lak erg handig. Steeds vaker willen we ook thuis onze objecten brandvertragend behandelen. Desgewenst passen wij de verf ook toe bij u op locatie of in onze werkplaats. U kunt ons altijd bellen voor informatie of advies. En kun je het zelf doen, of moet je het overlaten aan professionals?


Lazuren, gronderingen, weerbestendige coatings, lakken en oliën voor hout, binnen en buiten, die al jarenlang hun waarde hebben bewezen - met name voor verwerking. Verschillende lagen lak zorgen ervoor dat het behandelde materiaal vrijwel onbrandbaar wordt (ter vergelijking: brandklasse A is ‘onbrandbaar’) 3. Je behaalt een hogere brandweerstand. De brandweerstand die je kunt halen bij het brandwerend lakken ligt hoger dan wanneer je brandvertragend. Fire Proof topcoat transparant gebruikt worden. Veteka FireProtect, hét brandvertragend hout voor binnen en buiten.


Brandvertragende lak

Het beschermt hierdoor tegen instortingsgevaar en zorgt het tot slot voor kostbare evacuatietijd. Tot op heden was er geen oplossing om bovenstaande normen te behalen op het gebied van hout. Doordat wij deze normen met een lak behalen kunnen alle projecten zowel in de voorbereiding als op locatie worden uitgevoerd. Ook wanneer producten al een lak laag of kleuring hebben.


De brandvertragende verf deco dient altijd in combinatie met Transparante Dako lak gebruikt te worden. Zie je de druppeltjes van het oppervlak afglijden? Tip Kijk of de brandvertragende spray werking permanent is of niet.


In de meeste gevallen wordt de brandvertragende werking van sprays tenietgedaan zodra je het textiel, papier of karton gaat wassen met water. Voor uw houten vloer heeft Lecol dan ook de perfecte oplossing: ProTech FireSeal, een brandvertragende lak. Naast een schitterende uitstraling van uw vloer geeft ProTech FireSeal u voldoende zekerheid door zijn uitstekende brandvertragende eigenschappen, welke aan de norm voldoen, en de zeer goede verwerkingsmogelijkheden op de vloer.


Er zijn brandvertragend blanke lak leveranciers, vooral gevestigd in East Asia. Wat betekent B1- brandvertragend ? Op steeds meer openbare locaties – denk aan een beurs of evenement – gelden bepaalde regels wat betreft brandveiligheid. Dit houdt in dat deze materialen moeilijk ontvlambaar zijn, waardoor een brand zich minder snel verspreidt. Naast brandwerende verf (opschuimende coatings) zijn er ook brandvertragende verven. Deze verven bestaan uit onbrandbare stoffen en zijn meestal gebaseerd op het principe om energie te absorberen door afkoeling.


Brandvertragende lak

De brandwerendheid hangt af van het gekozen staalprofiel en de laagdikte van de verf. Brandwerende Coating voor Staal. Dit is een oplosmiddelhoudende kleurloze lak ter verbetering van de stof-, plak-, en waterbestendigheid.


Bij brandwerende constructies kan het nodig zijn om brandvertragend band toe te passen, met name om rookdoorslag te vermijden. Hiervoor levert Avabel drie producten: Keraband wit, Keraband zwart en opschuimend band. De opzwellende eigenschap wordt verkregen door additieven die bij brand een isolerende korst (charring) naar het vlamfront vormen. Deze eigenschap gecombineerd met de thermische bestendigheid geeft een hoogwaardig brandvertragend rubber dat veelal opschuimende strips kan vervangen. Wij hebben ervoor gekozen om middels lagen brandvertragende basis lak de trappen brandvertragend te behandelen.


Hierdoor voldoen de trappen aan de gestelde normen. Om te voorkomen dat de lak er af slijt door de honderden scholieren die er dagelijks overheen lopen hebben wij dit extra behandeld met een brandvertragende top coat. Ook het eigen merk GAMMA kent een enorm aanbod verf, in alle mogelijke kleuren en varianten.


Sommige verven hebben naast een decoratieve factor ook een beschermende factor, dat vooral voor natuurmaterialen zoals hout geschikt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts