maandag 19 maart 2018

Hoe meet je gordijnen

Met gratis zeker meten verzekering bestel je maatwerk gordijnen zonder risico. Bestel online of boek onze service! Of bezoek één van onze winkels.


Keuze uit meer dan 2verschillende stijlvolle en trendy Gordijnstoffen! Jaloezieën, gordijnen , plissés en veel meer.

Ontdek ons ruime assortiment! Meer dan 1leuke woonwinkels. Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online. Het is dan ook belangrijk dat je secuur te werk gaat. We hebben printbare meetinstructies voor je opgesteld.


Je ziet dan meteen hoe je bijvoorbeeld een gordijn , jaloezie of plisségordijn opmeet. Deze instructies kun je ook nog eens rustig nalezen door de meetinstructies per maakwijze als PFD-bestand te downloaden. Verderop in dit artikel lees je meer over de verschillende soorten plooien en hoe je hier rekening mee kunt houden in de berekening van de totale hoeveelheid gordijnstof.

Opmeten gordijnen waveplooien. Bij de gordijnen met waveplooien komt het gordijn altijd onder de rail te hangen. De hoogte meet u van onderzijde rail tot de vloer. Hoe je het ook wendt of keert: gordijnen kunnen een kamer nooit ruimer laten lijken, ze werken altijd verkleinend. Wel kun je dat effect zo klein mogelijk maken.


Met de volgende tips is het stukken gemakkelijker. Een gordijn moet vrij hangen. Maak de keuze hoe je je gordijnen (vitrage, inbetween of vouwgordijn) wilt hebben hangen. In de dag betekent dat het gordijn binnen het kozijn van een raam of deur valt.


Hoe meet je een gordijn in meer dan stukken op? Net zoals bij een ongelijk stel gordijnen is het soms mooier of handiger om meerdere stukken gordijnen te hebben. Ook dan hanteren we een deel overbreedte op het gordijn t. Bepaal als eerste het hart van het raam en de deur zodat je een verdeling in 3. Het inmeten van je gordijnen is niet moeilijk, maar het moet wel secuur gebeuren.


Per maakwijze gelden namelijk specifieke meetinstructies. Je hoeft alleen maar de kleur, het materiaal en de uitvoering te kiezen die past bij jouw interieur.

En HEMA maakt het helemaal voor je op maat. Lees voordat je gaat meten onze tips op het meetformulier en bekijk de instructievideo’s. Zo weet je zeker dat je gordijnen straks ook echt op maat zijn. Je wilt nieuwe gordijnen omdat de oude niet meer mooi zijn, je verhuist bent of gewoon omdat je wel eens iets anders wilt. Dan is het natuurlijk van groot belang dat je nieuwe gordijnen perfect passen voor jouw ramen of deuren.


Maar hoe bereken je nu precies welke afmeting je nieuwe gordijnen moeten krijgen? Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Bekijk het gehele assortiment gordijnen.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Geen probleem, dan bestellen we je gordijnen direct met de maten zoals je ons opgeeft. Je gordijn hangt het mooist van plafond tot vloer. Om zeker te weten dat je goed hebt gemeten, geven we je hier een aantal tips waarmee je jouw gordijnen goed kunt inmeten.


Heb je vragen over het opmeten van gordijnen ? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Het opmeten van je gordijnen is een heel precies klusje omdat anders het eindresultaat kan tegenvallen. Hoe je de juiste maten opneemt laat A House of Happiness zien in een heel handig filmpje. Je kunt geopende gordijnen bijeen binden met een embrasse: een band die je om het gordijn heen slaat en vast haakt aan een embrassehaak op de muur. Dergelijke embrasses kun je zelf maken (bijvoorbeeld van een restje gordijnstof).


Diverse typen embrassehaken zijn in de bouwmarkt verkrijgbaar. We adviseren om bij een ringgordijn eerst de roede op te hangen, dit om de exacte hoogte van het gordijn goed te kunnen bepalen. Meet dan vanaf het plafond. Hoe moet ik de aangegeven afmeting van een standaard maat duo rolgordijn lezen?


Aan welke kant zit de ophaalmechaniek van een duo rolgordijn? Hoe hang je een duo rolgordijn met een standaard maat op? Hoe zit het met de uitlijning bij naast elkaar hangende duo rolgordijnen? De banen van mijn duo rolgordijn zitten niet recht achter elkaar. Of je nu nieuwe gordijnen ophangt of voorzetramen laat plaatsen, het is belangrijk om te weten welke maten je moet nemen.


Lees de volgende instructies en met een rolmaat of meetlint bij de hand leer je de afmetingen van een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts