vrijdag 28 december 2018

Verf houten vloer

Vind houten vloeren het nu op Kensaq. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Hoogstaande kwaliteit parket vloeren met de laagste prijs. Verf voor steen Bestellen?


De natuurlijke kleur behouden of een nieuwe kleur?

En welke voorbereidingen zijn nodig? Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af. Voor een glad geschilderde houten vloer kun je het beste een parketverfroller gebruiken. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht.


Ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis, of kan jouw houten vloer wel een opknapbeurt gebruiken? In beide gevallen is het de moeite waard om de planken eens goed in de verf of lak te zetten.

Je frist de vloer er lekker mee op en werkt de kale plekken weg. Er zijn verschillende soorten verf te koop om te gebruiken op je houten vloer (over de grondverf heen). Maar gebruik wel altijd verf dat is geschikt voor intensief gebruik.


Je kunt bijvoorbeeld trapverf of specifieke vloerverf kiezen. De beste manier om de vloer op te knappen of om die een andere kleur te geven. Je kunt online vloerverf voor hout bestellen, waar we je bovendien graag over adviseren. Tip: niet op zoek naar een nieuwe kleur, maar jouw vloer wel graag beschermen en mooi houden? Ook dan is het verstandig om het hout regelmatig te verven.


Houten vloer transparant kleurloos verven met Topp slijtvaste matte afwerking. Wilt u een houten vloer verven of een houten trap, dan heeft u bij Moose Färg een ruime keus. U kunt ervoor kiezen om uw houten vloer direkt blank te verven met Topp kleurloze vloerverf. Dit is een bijzonder plezierige afwerking want Topp ruikt plezierig en droogt snel. Laat het reinigingsmiddel minimaal minuten intrekken.


Dweil de vloer een aantal keer goed na met schoon leidingwater. Zorg voor een slijtvaste verf , bijvoorbeeld Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans van Histor, deze is in alle kleuren te mengen.

Wil je voor een lekkere frisse wit gaan, zorg dan dat er een puntje blauw in de menging zit. Die zorgt voor optisch wit. Parketlak en houten vloer verven.


Voor het verven van een parketvloer of houten vloer heb je bij GAMMA de keuzen uit diverse houtlakken en parketvernis. Of kies voor olie of wax ter bescherming en verzorging van het hout. Met een betonverf verf je een stenige ondergrond verven in de kleur die je zelf wilt. Hét stappenplan voor het verven van een houten vloer. We have this thing with floors.


Betonvloeren, vloeren met een patroontje, houten vloeren , vloeren van spiegelscherven (ja, echt)… we vinden ze stuk voor stuk prachtig. En hoewel we sowieso al fan zijn van onbewerkte houten vloeren , vinden we het stiekem ook prachtig als deze geverfd zijn. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Kies uit producten vanaf € 295.


Maar of het nou beits, lak of toch verf met een kleurtje wordt, een houten vloer verven begint altijd met het schuren van de vloer. En je zit er vast niet op te wachten om dit allemaal met de hand te gaan doen, dus huur een grote schuurmachine bij de bouwmarkt die speciaal voor houten vloeren is. Het verven van een houten vloer is niet zo moeilijk en iedereen kan het zelf.


Als je tenminste een handig stappenplan heb! Wees van tevoren goed voorbereid en lees de stappen goed door, want zo voorkom je vervelende fouten of een slordig resultaat. Toch zijn ze fundamenteel anders.


Waarin houten vloeren allemaal natuurlijk houtoliën bevatten, hebben veel laminaat soorten dit niet. Vaak gaat het bij laminaat om samengeperst hout met een beschermende sierlaag. U kunt dan kiezen uit een lak waarmee u de vloer of een volledig nieuwe kleur kunt geven. Natuurlijk is een transparante beits ook mogelijk, als u de natuurlijke kleur van het hout wilt benadrukken.


Leest u daarom hier verder over de mogelijkheden die u heeft als u een houten vloer wilt verven en over hoe u dit het beste stapsgewijs kunt doen. De vloer is jaar geleden wit geverfd met acryl verf van een goed merk. Nu werd mij verteld door een schilder, dat ik deze vloer niet perse hoef te schuren. Hij gaf aan dat als ik deze zeer goed zou ontvetten, deze met een goede verf is over te schilderen. U kunt zelfs met deze betonverf op een houten vloer verven.


De deklaag zorgt voor een sterke bestendigheid tegen krassen. U denkt er misschien niet meteen aan, maar een houtenvloer met betonverf gaat vaak prima. Dit is vooral interessant bij houten vloeren en trap schilderen die veel belast worden. Gebrekkig onderhoud zorgt voor onnodige slijtage - en dat is zonde.


Zet een houten vloer dus het liefst één keer per jaar in de onderhoudsolie. Je kan je houten vloer schoonmaken met een vochtige dweil en natuurlijke zeep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts