vrijdag 21 februari 2020

Zonwerend glas

Gratis Offertes binnen minuten van Glaszetters bij u uit de Regio! Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Zonwerend glas houdt de warmte tegen, maar laat nog wel daglicht naar binnen.

Lees hier of zonwerend glas een goed alternatief is voor zonwering. U hoeft alleen maar de gewenste dikte te selecteren van het zonwerende dubbel glas en de spouwbreedte aan te geven en uiteraard de maten in breedte en hoogte te vermelden. Hoeveel kost zonwerend glas ? Het zal u dan ook niet verbazen dat de gemiddelde prijzen per categorie kunnen verschillen. Afhankelijk van het type dat uw voorkeur heeft, betaalt u voor zonwerend glas vanaf euro. Let op, de aangegeven kosten voor zonwerend glas is doorgaans altijd exclusief de plaatsing.


We zetten de verschillende kosten van zonwerend glas even voor jou op een rijtje met onderstaande tabel.

Glas bestellen bij DubbelGLAS. De Online Glasgroothandel. Bekijk het omvangrijke assortiment zonwerend glas , of neem contact op. Zo heb je wel het licht, maar niet de warmte van de zon. Enkele begrippen over zonwerend glas Lichtreflectie van glas.


Men vindt het in de gevels, ramen en daken van woningen en niet residentiële gebouwen. Voor tertiaire gebouwen is het aangeraden van beglazing te gebruiken met een verhoogde zonwering: COOL-LITE SKN en de COOL-LITE XTREME. Goed om de EPB-normen te halen! Klein nadeel van sterk zonwerend glas is dat je ’s winters niet optimaal van de warmte van de zon kan genieten. Helder zonwerend glas wordt ook wel eens blank glas genoemd.


Aan de buitenzijde is een dun laagje zonwerende glascoating aangebracht. Nadeel van helder zonwerend glas is dat de prijs per m² vaak iets hoger ligt. Het voordeel is echter dat het niet donkerder wordt in uw woning of kantoor. Omdat het zonwerend en warmtewerend glas veelal als isolatieglas is verwerkt, heeft het in de zonnige, hete zomer een warmtewerende functie, en thermische isolatie in de koude winter!


Nadelen van zonwerend glas.

Het glas zal een iets donkere tint hebben dan andere glassoorten. Wie doorheen het hele huis hetzelfde glas verkiest, zal hier dus wel een keuze moeten in maken. Voor wie zich daar echter niet aan stoort hoeft dit dus ook geen nadeel te zijn.


Ook dit glas bestaat uit twee glasplaten waarbij de tussenruimte gevuld is met lucht of argongas, wat zorgt voor een goede isolatie. Het zonwerende effect wordt bereikt door het aanbrengen van een zonwerende coating die het zonlicht absorbeert en weerkaatst. De diverse varianten zonwerend glas.


Er bestaan diverse soorten zonwerend glas. Er is glas dat wat donkerder is dan normaal glas. Dit gaat een beetje richting de bruine kant. De eerste soort is vele malen goedkoper dan de tweede. Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen.


Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de isolatiewaarde van glas. De U-waarde van bijvoorbeeld enkel glas ligt zo rond de 6. Zonwerend driedubbel glas van hoge kwaliteit komt op dit moment op een U-waarde van tot 9. De sprong van naar is groot. U kunt zonwerend driedubbel isolatieglas bij ons direct online bestellen. Doordat de ramen voorzien zijn van zonwerend triple glas loopt de temperatuur in de keuken ’s zomers niet zo hoog op en hoeven Alex en Rika zich niet op te sluiten achter hun gordijnen. We kijken nu lekker naar buiten.


Reken maar dat dit iets doet met ons woongenot. Kunststof kozijnen hebben sterke isolerende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts