donderdag 6 februari 2020

Schilderen buiten

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. De ideale temperatuur voor het buiten schilderen is ongeveer graden, zodat maximaal van de open tijd gebruik gemaakt wordt. Open tijd wil zeggen hoe lang de verf kan vloeien totdat de droging echt merkbaar wordt. Schilderen bij te hoge temperatuur.


Buiten schilderen met vorst.

Tegenwoordig hebben fabrikanten de samenstelling van hun buitenverf aangepast waardoor ze qua droging en verwerking breder inzetbaar zijn. Met name bij lagere temperaturen biedt dit veel voordelen. Er zijn inmiddels diverse verfsystemen op de markt.


Hoe minder oplosmiddel de verf bevat, hoe minder milieubelastend hij is. Steeds meer mensen gebruiken dan ook in plaats van de traditionele verf (alkydverf met veel oplosmiddelen) voor een high-solid verf (ook op terpentinebasis, maar met minder oplosmiddel) of voor acryllak voor buiten. Houtwerk buiten krijgt veel te verduren.


Of het nu gaat om kozijnen of houten gevelbekleding: weer, wind en regen stellen je houtwerk flink op de proef. In dit stappenplan lees je hoe je je houtwerk buiten zorgvuldig kunt schilderen.

Zorg bij het schilderen van houtwerk buiten dat je de verf royaal aanbrengt. Gebruik hierbij lange, krachtige halen in de richting van de houtnerf. Strijk de overlappende stukken ook goed uit om druipers te voorkomen. Een roller is ideaal voor het schilderen van grote oppervlakken. Als het koud is, is het vaak te vochtig.


Hierdoor droogt je verf langzamer. Advies: houd bij lagere temperaturen rekening met een langere droogtijd. Bij warm weer is de droogtijd korter.


Voor relatief makkelijk en snel uit te voeren schilderwerk, zoals het schilderen uw gevel of schutting, rekent een buitenschilder meestal een tarief per m². Gaat het om gedetailleerder schilderwerk, zoals het schilderen van uw kozijnen, dan is een schilder hier meer tijd aan kwijt. De beste temperatuur om buiten te schilderen. Maar dat is slechts een gemiddelde en geldt alleen voor de meeste grond- en aflakken.


Uiteraard zijn er speciale lakken die je buiten deze temperaturen kunt gebruiken, zoals de Sikkens Rubbol XD High Gloss of de Sigma S2U. Wie onder optimale omstandigheden buiten schilderen wil, moet met zaken als temperatuur en luchtvochtigheid rekening houden. De droogtijd van verven en glazuren wordt vertraagd bij hoge luchtvochtigheid of lage temperaturen. Over het algemeen geldt dat je buiten niet onder graden moet schilderen , anders droogt de verf niet.


Het schilderen van uw woning kunt u het beste overlaten aan een schilder met de juiste kennis en ervaring voor de klus.

Dit betekent natuurlijk niet dat u de hoofdprijs hoeft te betalen. Voer bijvoorbeeld zelf wat voorbereidende werkzaamheden uit om de kosten van een schilder te drukken. Een woning opnieuw aan de buitenzijde laten schilderen kunt het beste laten doen door een buitenschilder. Het verschil tussen een buitenschilder en een binnenschilder is dat de schilder voor buiten veel meer materiaal kennis heeft voor wat gebruikt wordt voor buitenschilderwerk. Maak de ondergrond vetvrij en schuur die daarna op, zodat je de ideale basis creëert om buiten te gaan schilderen.


Dien je het houtwerk buiten te plamuren, voordat je dit kunt schilderen ? Begin bij een glasdeur of raam altijd langs het glas en werk naar buiten , waarbij u eerst de horizontale en dan de verticale delen doet. Een kleurenwaaier kan u veel tijd schelen bij het selecteren van de juiste kleur. Hagel, win regen, zonneschijn, ons klimaat stelt hoge eisen aan je buitenschilderwerk.


Goede bescherming van je houtwerk is daarom erg belangrijk. Vraag gratis offertes aan bij schilders bij jou in de buurt. Beste periode van het jaar om buiten te schilderen.


Als je naar de seizoenen kijkt kun je het beste buiten schilderen in het voorjaar, tussen maart en juni. Wilt u uw buiten houtwerk schilderen ? Volg onze makkelijke stappen en doe het voortaan zelf. Verfspullen op werkdagen voor uur bestel morgen in huis. Het vocht wil namelijk het hout uit en zal van binnenuit de verflaag beschadigen.


Goede schilders zorgen er altijd voor dat houtwerk droog is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts