woensdag 5 februari 2020

Teak lakken of olie

Bekijk ons uitgebreide TEAC assortiment. Specialistisch advies nodig? Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp.

Bestel direct jouw Teak op beslist. Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Bepaalde lakken hebben de eigenschap om de uv-stralen te blokkeren.


Hierdoor zal de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijven. In dit artikel zal in gezoemd worden op de product eigen schappen van olie , was, beits en lak. Je kunt ingaan op zowel de positieve als de negatieve eigenschappen van de producten.


En na het schuuren kan ik dan het beste de tafel in olie zetten of lakken ? Het is een eettafel die we dagelijks gebruiken.

Als ik de tafel in olie zet hoe kan ik dan de tafel het beste onderhouden. Excuus dat ik zo veel vragen heb. Hoop wel dat je mij kan helpen om de tafel weer als nieuw te maken. In teak zit een bepaalde olie , daarom is het hout ook zeer geschikt om voor buiten te gebruiken.


Deze olie zorgt ook al voor een eigen beschermlaag, het is een zeer vettige houtsoort. Teak tafel om de zoveel dagen behandelen met groene zeep. Teakhout is van nature al vettig hout.


Lees daarnaast ook dat sommige mensen olie gebruiken om het meubel te beschermen. Is bij het lakken overigens een twee componenten roller vereist? Ook het “dagelijks” onderhoud kan het beste met Lijnoliezeep gebeuren omdat dat de olie niet aantast (in tegenstelling tot sommige moderne schoonmaakmiddelen). Teak dat op schepen wordt toegepast zal uiteraard wat vaker onderhoud vergen omdat het water het zonlicht reflecteert waardoor de toplaag sneller wordt afgebroken.


Er zijn verschillende kleuren en afwerkingen hierin te onderscheiden. Indien u geen behoefte heeft om eerst te beitsen en dan pas te gaan lakken bieden de verschillende kleuren een prima alternatief. Het verschil met de structuurolie en bijvoorbeeld een laklaag, is dat de olie een natuurlijke uitstraling geeft aan uw teak meubelen.


De natuurlijke olie in het teakhout in combinatie met groene zeep zorgt voor een natuurlijke uitstraling en voorkomt. Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft. Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie , omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn.

Olie trekt helemaal in het hout, waardoor het de meest natuurlijke uitstraling houdt. Doordat er geen laagje om het hout zit, heb je sneller een buts of kras in het hout zelf. Maar een beschadiging is ook weer snel een eenvoudig te herstellen met olie. Ik koos voor de “Hardhout olie Royal teak ” van het merk tenco. Ik vind het zonder meer mooi om de nerf te blijven zien - geen dekkende verf dus.


Er gaat dus op gemorst worden. Ik heb het al eens gebeitst (watergedragen beits, daarna watergedragen parketlak er overheen). Laat je inspireren door ons grote aanbod TEAC.


Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Waarom lakken , beitsen of oliën? Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon.


Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. Benar- olie , teak - olie ,epifanes hardhout. Veel zin om iedere jaar opnieuw te schuren en te lakken heb ik niet maar het moet er ook niet te beroerd uit gaan zien. Olie blijft veel beter in takt op Teak en vernis zal altijd breken.


Na de zomer heb ik zelf ook weer werkzaamheden te verrichten en ben ik van plan om ook met Owatrol aan de slag te gaan. Zoals gezegd kunnen de olie en andere stoffen in het teakhout zorgen voor problemen met het hechten van de verf. Een verflaag die als een afsluitende film over het hout ligt kan daardoor niet goed hechten of zelfs gaan bladderen. Dit is de reden dat je op teakhout het best Abbondanza krijtverf kunt gebruiken omdat dit een ademende verf is. Olie : Gaat sneller, en ook het onderhoud lijkt me makkelijker.


Aan het einde van een weekeindje zeilen, zet ik de banken makkelijkr in de olie dan dat ik ze moet schuren en lakken als ze wat kaal worden. Komt er tijdens het schuren alleen maar stof vanaf? Dan is het hout waarschijnlijk afgewerkt met lak, olie of niets. Om dat te testen kun je een druppel water op het meubelstuk laten vallen.


Als het water op het oppervlak blijft liggen is het behandeld met olie of lak. Als er in plaats daarvan een vlek ontstaat heb je te maken met onbehandeld teak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts