woensdag 24 augustus 2016

Balkverbindingen metaal

Bekend om zijn flexibiliteit, uitzonderlijke weerstand en installatiegemak. Om hout te verbinden kun je haakse verbindingen maken met behulp van metalen verbindingsstukken. Dat ziet er misschien iets minder fraai uit dan wanneer je balken inzaagt en op elkaar lijmt, maar het is wel veel makkelijker om te doen.


Metalen houtverbindingen zijn helemaal ideaal wanneer deze niet in het zicht komen. Hebben we het artikel op voorraad en bestelt u voor 16. Onderaan de pagina hebben wij elke balkverbinding en zijn toepassing nog uitgelegd voor uw gemak.


Mocht u nog hulp nodig hebben bij het bestellen van uw balkverbindingen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. In metalen houtverbindingen (balkankers e.d.) met een dikte tot mm zijn gaten aangebracht met een diameter van mm, waardoor de ankernagels passend zijn. Het conisch deel van de nagel vervormt de dunne plaat waardoor de nagel zich centreert in het gat en een passende verbinding wordt gerealiseerd.


Alleen bij Würth: bestel Onzichtbare balkverbinder, Deze innovatieve onzichtbare balkverbinder met een hoge belastbaarheid en lage inbouwdiepte is ideaal voor. De metalen mal dient om de vlakke inkeping in de drager te maken en het mofeind op de gedragen balk te plaatsen. Freesmal voor de beugel met.


Hoekijzers worden breed ingezet. Diverse afmetingen balkdragers zijn verkrijgbaar bij PontMeyer. Zoekt u metalen koppelplaten om bijvoorbeeld balken te verbinden? Voor al uw houtverbindingen. Wij hebben diverse stalen koppelankers.


Deze ijzeren balkverbinders hebben gaatjes zodat u deze eenvoudig kunt vastschroeven. Kies uit diverse rechthoekige formaten van verzinkte balkverbindingen. Gordinglassen worden voor het lassen van gordingen en balklagen tussen de opleggingen toegepast, bijvoorbeeld bij gerber- of scharnierliggers. Bij ligger- en spantconstructies wordt het hout vaak verlengt zoals aangegeven bij en 5. Naast deze massief houten klampen kunnen er ook triplex of metalen lasplaten worden gebruikt. Deze worden dan geniet, gebout, genageld of geschroefd.


De klampverbinding komt van pas bij balken die niet in het zicht zijn. Bekijk dit stappenplan en zie hoe u een klampverbinding maakt. Balkverbindingen gebruik je in vloer- en dakconstructies. Omdat ze grote krachten opvangen moeten ze zeer sterk zijn.


Balkverbindingen metaal

Daarom gebruikt men hiervoor metalen hulpmiddelen. Balken kan je op verschillende manieren verbinden met metalen hulpmiddelen. Geboute staalverbindingen: klik op de afbeeldingen voor groter! Ankers zijn gemaakt van sterk metaal en je gebruikt ze om houten balken of andere bouwmaterialen stevig en strak aan elkaar te zetten. En omdat er vele soorten verbindingen mogelijk zijn kan je bij Praxis kiezen uit een uitgebreid assortiment.


Koppelingen: Koppelingen te verkrijgen bij GYZS. Alle top en A-merken Voorraadproducten voor 16. Belangrijk is het om spanten te beschermen tegen corrosie (aantasting van metaal door roestvorming). Wanneer spanten onvoldoende beschermd zijn door corrosie kan roestvorming ontstaan. Een meubel bestaat voornamelijk uit houtverbindingen.


Verbindingstechnieken zijn methoden om twee onderdelen aan elkaar te bevestigen, bijvoorbeeld met schroeven, klinknagels, soldeertin of lijm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts