dinsdag 30 augustus 2016

Schimmel weghalen muur

Maak uw muur of vloer waterdicht. Voor uur besteld morgen in huis! Schimmels kunnen overal in huis ontstaan, maar ze komen vooral voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.


Schimmel op de muur kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld een slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht schimmelvorming op de muur in de hand werken.

Hierdoor hebben schimmels minder kans om zich te vormen en te verspreiden. Schimmels komen vaak voor op de muren van vochtige ruimtes en de badkamer. Voor het bestrijden van deze schimmels in deze ruimtes is het bestrijden van vocht van essentieel belang. Als er schimmel op muren of plafond zit, is het probleem al lang gaande. De sporen van schimmel kunnen voor heel wat gezondheidsklachten zorgen en daarom is het belangrijk zo snel mogelijk van de schimmel in je huis af te komen.


Het verwijderen van schimmel is niet moeilijk, maar het is maar weinig zinvol als het vochtprobleem niet wordt aangepakt. Schimmels zijn eigenlijk kleine paddenstoelen en komen in veel soorten voor. Ze zien eruit als bruine of zwarte vlekken op de gron muren of het plafond.

In woningen komt zwarte schimmel op de muur het meest voor. Dit is een giftige schimmelsoort en kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Ook veroorzaken ze een muffe lucht in huis.


Na het schoonmaken spoelt u de muur grondig na met water en laat u het goed drogen. Bruine vlekken of zwarte puntjes op de oude muurverflaag. Daar zul je eerst iets aan moeten doen, want je kunt er niet zomaar overheen schilderen.


Bovendien is schimmel slecht voor je gezondheid. Schimmelplekken tref je vaak aan in badkamers en kelders. Schimmels houden namelijk van een vochtige, warme omgeving met weinig ventilatie. Is de schimmel ontstaan door lekkage en was de aangedane muur van behang voorzien, dan is de schade een stuk ernstiger. Er zit dan meestal niets anders op dan de schimmel goed te laten drogen en het behang te verwijderen.


Misschien zit er een waterleiding in de muur verwerkt die lek is of als het een buitenmuur is kan er vocht van buiten naar binnen komen misschien. Als je het zelf niet op kunt lossen haal er dan een vakman bij. Begin met het stofzuigen van de schimmel die losligt, gebruik een filter waardoor de sporen van de schimmel zich niet kunnen verspreiden. Doop een borstel in het mengsel en schob de zwarte schimmel weg.


Bij schimmel door vocht op de muren , zo goed mogelijk schoonmaken en daarna afnemen met Chloor. De schimmel blijft veel langer weg.

Het is dus aangeraden zo snel mogelijk aanwezige zwarte schimmels te verwijderen om verdere besmetting te voorkomen. Hoe zwarte schimmel verwijderen? Veel mensen hebben er last van in de badkamer, maar ook op het plafond van huiskamers en keukens komt het regelmatig voor.


Het kan ook nog eens schadelijk zijn voor je gezondheid. Door vochtige omstandigheden te verminderen kan schimmel heel eenvoudig worden voorkomen. Maar ook het weghalen ervan is zo gepiept, je moet alleen wel even weten hoe je dit het beste aanpakt. Als je tekenen van schimmel op je muren begint te herkennen bestrijd je dit best zo snel mogelijk.


Waarom je schimmel op je muur best zo snel mogelijk verwijdert. Je kan ze dus best zo snel mogelijk verwijderen. Je vindt deze schimmel op bijvoorbeeld lambriseringen, parketvloeren, gipsplaten en behang op een vochtige muur. In deze schimmel kunnen hoge concentraties van de giftige stof mycotoxine voorkomen. Het is een oppervlakteschimmel die in vochtige ruimtes zich hecht aan muren , plafon in voegen van tegels, in hoeken van raamkozijn.


Welke methode je gebruikt om schimmel van gipsplaten te verwijderen hangt af van of de platen met een beschermlaag zijn afgewerkt of niet. Dit doe je bijvoorbeeld met een doekje of een spons. Witte azijn lijkt beter te werken dan andere soorten azijn.


Azijn is in veel gevallen niet het meest effectieve middel tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts