vrijdag 12 augustus 2016

Stucen op hout

Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging. Door de werking van het hout gaat het stucwerk afbrokkelen. Wel kan men bijvoorbeeld het hout afwerken met houtvezelplaten, zoals de Pavatex Sono plaat 20mm.


Stucen op hout is mogelijk. Hout moet echter wel op een speciale manier worden voorgelijmd worden.

Een kleine korrel in deze voorlijm zorgt voor een optimale hechting. Het stucen en decoratief afwerken van allerlei houten objecten is nu helemaal hot. Hout stucen met betonlook of roest maakt van je oude houten tafel een kunstwerk. Er is geen enkele zekerheid dat het stucwerk er niet even hard weer afspringt, mede vanwege de werking van het hout. Er bestaan bij mijn weten dus ook geen geëigende primers voor.


Zelf zou ik denken aan insmeren met een tegellijm en laten drogen. Binnenkort laat ik een aantal kamers stucen. Ik wil in een nis (die nu vierkant is) een boogje aanbrengen (van hout ), waar dan overheen gestuct moet worden.


Of valt het er dan na verloop van tijd weer af?

Wilt u toch over hout stucen dan moet u eerst het hele oppervlakte plamuren en vervolgens glad schuren. U kunt dan namelijk wel over hout stukadoren, maar dit geldt alleen weer niet voor elk soort hout. Wilt u het graag echt zeker weten of u over een bepaald soort hout kunt stukadoren in de woning, neem dan vrijblijvend contact met ons op en. Op houten ondergronden, ook multiplex, hardboar oceanboard en MDF kan NIET gestuced worden. Deze uiteinden worden vervolgens vol gesmeerd en afgewerkt met het iets vochtig gemaakte spacmes.


Deze materialen zijn uitermate geschikt voor het stucen omdat er weinig tot geen werking meer plaatsvindt. Nee, dat is niet mogelijk, op een houten plaat hecht de stuc niet. Klopt, ik weet dat je op hout niet kan stucen. Maar dat van het glasvezelbehang wist ik niet. Leer stucen met Vitalie Interbouw!


Na het opzetten begin ik gelijk met het afreien. Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? Het voordeel als je eerst de boel in de olie zet dat er weinig meer op hecht. De normale volgorde is eerst stucen en daarna afwerken. Je zou ook zelf de boel goed kunnen afplakken.


Ik heb zelf ook het probleem gehad van gele vlekken ik heb er een paar keer isoleer op gespoten en daarna afgewerkt. Na het stukadoren kun je de betonlook van de buitenmuur zo laten of de muur een andere kleur geven. Het nadeel van buiten stuccen is dat je precies de juiste weersomstandigheden nodig hebt.


Bij regen spoelt de stuclaag weg, maar bij te veel zon en wind droogt deze te snel op.

Een bewolkte, droge dag is het beste. Begin ongeveer minuten na het messen met het sponzen van de gestucte muur. De stuc moet nog een klein beetje plakken. Zo maak je een sliblaagje, waarmee je straks mooi kunt pleisteren. Maak de muur goed schoon en droog, en verwijder eventueel losse delen.


Plak alle randen af en leg voldoende stucloper op de grond. Betonlook cire is een waterbestendig stuc product wat door middel van een coating goed toegepast kan worden in de inloopdouche en zelfs op de vloer van de doucheruimte. Het aanbrengen van de stuclaag (gipsmortel) op de wand. Alles is klaar en het stucen kan beginnen. Schep met de troffel de gipsmortel op het opzetbord en breng het daarna aan met de pleisterspaan op de ondergrond.


Al jaar is Gamma toonaangevend op het gebied van klussen en klusbenodigdheden. Je vindt onze gamma bouwmarkten overal in Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts