maandag 15 augustus 2016

Ontvetten terpentine

Eco-Point produceert en levert Ecologisch Verantwoorde Ontvetters. Omdat terpentine van zichzelf enigszins vettig is, is het niet geschikt om een opervlak te ontvetten voor je iets gaat lijmen of schilderen. Vaak wordt terpentine gebruikt als verdunner of oplosmiddel van verf, vernis en lak.


Ook wordt het soms als ontvetter gebruikt, maar het middel is niet geschikt als je een oppervlak wilt ontvetten voor het lijmen of schilderen. Het middel is namelijk al redelijk vet van zichzelf.

Ook aan het gebruik van terpentine zijn risico’s verbonden. Ook voor kwasten schoonmaken. Je schuurt dan als het ware het vet in het oppervlak. Dit is niet goed voor je hechting van je grondverf of lakverf. Bij alle voorwerk van schilderwerk is het altijd eerst ontvetten en dan schuren.


Lees hier het artikel over ontvetten. Ontvetten met wasbenzine is een van die mogelijkheden. Wasbenzine kun je gebruiken voor ontvetten en schoonmaken.

Het is de basis van een goed eindresultaat. Thinner (oplosmiddel) - ontvetten met thinner of. Ammoniak ontvet beter als het b. Spiritus is op basis van alcohol.


Mensen met constitutioneel eczeem zijn daar extra gevoelig voor. Een doek met een rest terpentine in de broekzak veroorzaakt dan binnen een half uur een grote rode sterk stekende plek op het been. Ja, water gedragen verf kan over terpentine gedragen verf. Verdunnings- en reinigingsmiddelen voor alle soorten ondergronden.


Ontvet , schuur, breng een water gedragen primer aan en lak met twee lagen water gedragen verf. Dus eerst goed ontvetten met een verfreiniger zoals St. Marc of Universol en daarna zorgvuldig en volledig mat schuren.


Hoe groter het molecuulgewicht hoe stroperiger het wordt. Restylen van meubels is in vele blogs en in veel facebookgroepen een hot item, en daar wordt nogal eens beschreven hoe gemakkelijk alles gaat. Leuk meubeltje, even schoonmaken, verf erop en klaar. Maar zo zonnig als het daar omschreven wordt is het lang niet altij want soms is restylen van een meubel keihard werken.


Ik hoorde een keer dat mijn ketting en cassette te vet waren, dus heb ik ze een keer ontvet met wasbenzine, en vervolgens afgenomen met keukenpapier.

Maar is dit wel goe bijt de wasbenzine niet teveel? Het resultaat bevalt optisch wel, maar ik wil wel zeker weten dat ik niets kapot maak. Wie kan hier licht op werpen?


Dit kan dus op verschillende manieren en ik denk zelf dat er een balans moet zijn tussen de mate van agressiviteit van het reinigen en dus ontvetten wat leidt tot echt een hele schone ketting en de mildheid van het reinigen waardoor je de smering tussen de schakels beter intact houdt. Gebruik dan bijvoorbeeld wasbenzine. Terpentine (ltr) Art nr. Houd terpentine buiten het bereik van kinderen, omdat er schadelijk stoffen in zitten. Probeer als je zwanger bent zo min mogelijk te werken met terpentine.


Dit product is uitstekend geschikt voor het reinigen van kwasten, verwijderen van verfspatten en verdunnen van verf. Er is dus geen terpentine en een aparte kwastenreiniger meer nodig. Topverf van alle merken koop je online bij Verfwinkel. Vóór 23:bestel morgen in huis!


Je kan er ook mee ontvetten en eventueel stickers er af halen. Het tast de verf niet zoals thinner dat wel doet. We gebruiken het ook na het schuren om de laatste stof deeltjes weg te halen omdat het zo snel verdampt kan je gelijk schilderen.


Als deze dan proper zijn moet ik die dan achter het afschuren nog eens ontvetten , zo ja wat kan ik het best gebruiken? Je komt toch met je handen aan de stukken als je ze schuurt dus zit er weer vet op en stof ( stof verwijderen met stofzuiger?) Zou het liefst een spuitbus gebruiken om te ontvetten dan alles terug te moeten afwassen. In deze video leg ik je uit hoe je kunt ontvetten met ammoinia.


TERPENTINE , WASBENZINE OF THINNER,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts