donderdag 25 augustus 2016

Lichtplan huis

Wij maken lichtplannen precies afgestemd op wat jij nodig hebt. De kers op de taart voor jouw project. Wij helpen je met jouw project. Zowel technisch als met marketing.


U bent zich aan het verdiepen in een lichtplan voor uw huis.

Daar worden wij oprecht blij van! Licht is een van de belangrijkste dingen in het leven en toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Verlichting bepaalt voor een groot deel de uitstraling en sfeer van de ruimtes in uw huis.


Download het Lichtplan -template van GAMMA. Begin eerst met het tekenen van elke kamer in huis waar je een lichtplan voor wilt maken. Maak duidelijk waar de vaste elementen te vinden zijn, zoals ramen, deuren en eventueel een schouw.


Teken vervolgens de grote meubels in je huis , zoals een bank, de eettafel of een boekenkast.

Een lichtplan voor de woonkamer. Ga je naar een nieuw huis of heb je verbouwplannen, dan is het handig om in een vroeg stadium een lichtplan te maken, zodat je de elektrapunten al meteen op de juiste plekken kunt aanleggen en eventuele spots in plafond of wand kunt inbouwen. Wil je optimaal omgaan met verlichting, maak dan een lichtplan ! In een lichtplan werk je de opzet van de verlichting in jouw huis uit: een lichtplan brengt je ideeën tot leven.


Laat daarom ook bij nieuwbouw of verbouwing in een vroeg stadium een verlichtingsplan maken, zodat de lichtpunten en wandcontactdozen straks op die plaatsen zitten, waar je ze nodig gaat hebben! Een goed verlichte ruimte lijkt groter en voelt aangenamer! Ook wanneer je helemaal niet van plan bent te gaan verbouwen, kun je een lichtplan maken om je huis meer sfeer te geven.


Verschillende soorten verlichting. Voordat je een lichtplan gaat maken, is het goed te weten welke soorten verlichtingen er zijn. Lampen in huis hebben vaak verschillende functies.


Wanneer voldoet sfeerverlichting en wanneer heb je functioneel licht nodig? Het is daarbij goed om te bedenken welk type lichtbron en hoeveel watt je ruimte nodig heeft. Bij het inrichten van je huis speelt verlichting een belangrijke rol. Verlichting is niet alleen functioneel, maar bepaalt tevens de sfeer en uitstraling in huis.


Ga je je huis of je tuin opnieuw verlichten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het maken van een lichtplan is een goed begin.

Vraag via de chat of telefonisch hulp aan onze verlichting specialisten. Wij ontwerpen verschillende licht ideeën zoals inbouw- en opbouwspots oplossingen, sfeerverlichting, Lichtplan huis Oplossing, LED Verlichting maar ook volledige lichtplannen voor het huis , badkamer verlichting en keuken verlichting. Lichtplan biedt een ruime keuze in vele diverse stijlen en naar ieders budget.


Door het intens opvolgen van het aanbod op de verlichtingsmarkt en het ter plaatste inschatten van de situatie, zowel estetisch, als van soort lichteffect, kunnen wij heel gericht een voorstel formuleren voor uw verlichting. Voor deskundig advies over het maken van een lichtplan , lichtadvies en service aan huis neemt u contact op met Oosterom Roden, verlichting showroom in Drenthe. Zo zie je maar wat mooie verlichting voor de waarde van je huis kan doen ;-) Maar goe het huis is dus verkocht, oplevering mid augustus…. Op vrijdag juni hebben we een aantal bezichtigingen staan en op maandag juni ook. Hoe maak ik een lichtplan voor thuis?


Goede verlichting in huis gaat niet alleen over de kwaliteit of het merk van de armaturen of het energieverbruik van de lichtbronnen. Goede verlichting zorgt voor maximaal comfort op alle vlakken en de beste resultaten worden bereikt door een goede voorbereiding. Het lichtplan voor ons huis heb ik uitgewerkt in Excel, maar uiteraard kun je dit ook prima met pen en papier doen. Excel vond ik zelf handig zodat je nog kunt schuiven met de contactpunten en je het plan ook direct digitaal hebt. Hieronder heb ik een stappenplan uitgewerkt om je eigen verlichtingsplan te maken.


Het opstellen van een lichtplan. Lampen uitzoeken wordt dan ook vaak als moeilijkste punt van de inrichting beschouwd. Om te bepalen wat voor soort lampen er moeten komen in uw huis , tuin, kantoor, restaurant of elders, is het verstandig om vooraf een lichtplan te maken.


In het bezit van een prachtig mooi stuk grond waar mijn man en ik een huis op laten bouwen. Stiekem ben ik al bezig met het inrichten etc. Aan een lichtenplan had ik nog niet gedacht.


Interessant artikel want licht is inderdaad erg belangrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts