vrijdag 31 augustus 2018

Keramiek workshop

Schrijf je meteen in, of neem telefonisch of over de mail even contact op! Laat je bedrijf groeien door 1 jezelf te laten zien met vloggen. Centraal in haar werk staan verfijnde vormen en uitgesproken kleuren. Naast steengoed gebruikt Françoise raku en primitieve stooktechnieken. Ze geeft ook cursussen en workshops over keramiek , pottendraaien en raku.


Workshop draaien, handvormen, servies decoreren.

Bij de keramiekclub van het Arnhems keramiek atelier kun je een workshop volgen van een paar uur of een cursus van meerdere lessen. Je krijgt les in het atelier aan de Hommelstraat 5 en voor sommige workshops kan het ook op een door jou gekozen locatie als je dat wilt. De workshops open inschrijving keramiek gaan door vanaf personen. Alle workshops zijn inclusief materialen zoals klei, engobes en bakkosten. U kunt hier terecht voor cursussen draaien op de pottenbakkersschijf en voor workshops draaien voor volwassenen en kinderen.


Neem snel een kijkje op mijn website! Wil je leren hoe je vormen opbouwt met klei en wil je alles weten over het decoreren ervan, dan is een cursus keramiek van lessen iets voor jou. Wil je graag in een paar uur tijd iets leuks maken van klei of een bepaalde techniek.

Draaien, boetseren en decoreren. Wij bieden de mogelijkheid om een hele week bezig te zijn met klei, in de prachtige heuvelachtige omgeving van de Champagne Ardenne. Mijn passie voor keramiek deel ik graag met anderen in creatieve workshops en cursussen. Tijdens onze cursussen leer ik je deze taal te begrijpen zodat ook jij je eigen verhalen in klei of porselein kunt creëren. Elke maand is er minimaal één zaterdag en één zondag workshop.


Wanneer deze vol zijn wordt vaak nog een extra datum geprikt. Keramiek is als een taal die iedereen kan leren. Lijkt het je ook leuk om met klei te werken?


Wij organiseren onder andere keramiek cursussen en workshops ! In zijn atelier in Groenekan verzorg Ik cursussen pottenbakken. De lessen zijn op maandag en dinsdagavond of op woensdag, donderdag en vrijdagochtend. Er wordt in groepen van max. De keramiek van Terre-Pure is enkel te koop via de ateliershop na afspraak.


Zo koop je een product rechtstreeks vanuit het atelier door Els gemaak t! Een geschenkbon is ook altijd een origineel idee! Die kan zowel gebruikt worden voor een workshop of een aankoop in de ateliershop. Kennis en vakmanschap deed ik op door diverse cursussen draaien met aardewerk-, steengoed- en porseleinklei in binnen- en buitenland en cursussen handvormen en Raku.


WORKSHOP KERAMIEK Bij KeramieKado en Zo kun je met minimaal en maximaal personen een workshop keramiek volgen.

SOGO keramiek geeft workshops pottenbakken en glazuren op verplaatsing. WORKSHOPS Ik geef momenteel les op verplaatsing in andere ateliers onder andere bij Caroline Kesteleyn ( Caro-K ). Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om op een draaischijf met klei bezig te zijn? Kijk dan eens online, daar vind je een groot aanbod aan creatieve cursussen. We bieden verschillende workshops en cursussen aan in. Zo kun je in een keramiek atelier een workshop keramiek glazuren volgen.


Als je het leuk vindt om je product helemaal zelf gemaakt te hebben, dan kun je er ook voor kiezen om daarnaast een workshop boetseren te volgen. Maak bijvoorbeeld een mooie bloemenvaas. Ze is gespecialiseerd in ambachtelijke keramiek voor dagelijks gebruik en in grote stukken opbouwen. Na haar master in filosofie heeft ze een opleiding als keramiste gevolgd bij Jean Pierre Wagner en aan de Academie van Gent. Ze geeft al jaar keramieklessen en workshops pottendraaien, opbouwen en glazuren in steengoed en raku.


Je kan het een beetje vergelijken met een soort drie-dimensionaal Tangram. Urnen en keramiek rondom de dood (lichtjes, schaaltjes om wierook te branden) vormen een speciaal gebied binnen mijn werk. Verschillende urnen staan geëxposeerd bij de uitvaartwinkels Terra Nova in Utrecht en Stijlvol Gedenken in Baarn. Ze kunnen daar gekocht worden.


Ook kunt u in overleg met mij een urn naar eigen wens laten vormgeven. In deze driedaagse workshop handvormen, helpt Lucia Fransen jou bij het bouwen met platen klei en de onderzoek je de mogelijkheden van textuur in platen klei om je bouwwerk van jouw unieke handschrift te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts