maandag 5 juni 2017

Doormeten elektromotor

Zoek naar elektro motor op de nieuwe KensaQ. Gewoon met de multimeter de spoel doormeten op de ohm-stand. Wanneer je tussen de draden bijna geen weerstand meer meet is er kortsluiting.


Je zal de motor moeten laten herwikkelen door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Het kan ook een lekkende terugslagklep zijn, er blijft dan druk op de zuiger staan waardoor de motor niet gaat lopen, zie bij de rode pijl op de foto. Ik heb dus een elektromotortje (3V) die het ooit heeft gedaan.

Deze doet het helaas niet meer omdat van de draadjes elkaar hebben aangeraakt (kortsluiting). Dit zijn de krachtstroomdraadjes die het motortje voeden. Maar hier op de zaak willen we een elektromotor door meten. We hebben het volgende gemeten: De aansluitingen GEEN zijn niet doorverbonden.


Bij het doormeten van twee aansluitingen van dezelfde kleur hebben we een lage weerstand. Hey, Hoe kan je bij een 3-fazige motor bepalen, hoe de wikkelingen liggen? Je kan ze ohms meten, maar dan weet je nog niet waar u1-u v1-ven w1-wjuist ligt.


Het meggeren van een elektromotor.

This video is unavailable. Het veld kun je eenvoudig ohms doormeten. Als die een vrij lage waarde aangeeft, is je veld niet doorgebrand. De condensator kun je ook ohms doormeten. Deze moet vrij rap naar oneindig lopen.


Goeie kans dat deze het begeven heeft. Laatst heb ik een droger gerepareert van de buren deze had een kapotte aanloop condensator. Iemand had mij verteld dat de aanloop condensator van de motor wel eens kapot kon wezen. Op de gok een nieuwe gehaald zo duur zijn ze ook weer niet maar hoe kan ik deze condensator zelf doormeten.


Find elektro motor vandaag! Van Dooren elektromotoren is gespecialiseerd in het leveren, onderhouden, wikkelen, repareren en het reviseren van motoren, pompen, motorreductoren, tandwielkasten en ventilatoren. Wij beschikken over een groot magazijn waardoor diverse motoren, pompen, motorreductoren, tandwielkasten, frequentieregelaars en seals direct uit voorraad leverbaar zijn. Vind de beste selectie doormeten elektromotor fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit doormeten elektromotor voor de dutch luidspreker markt bij. Met een multimeter kan je stroom, spanning of weerstand meten.


We leggen uit, welke multimeter je nodig hebt en hoe je met hem werkt, incusive voorbeelden. Kapotte elektromotor repareren of vervangen. Is uw elektromotor kapot, dan kunt u natuurlijk een nieuwe kopen.


Maar dat is lang niet altijd nodig.

Repareren is ook een optie. Door het toepassen van de juiste standaarden, materialen en kennis is na reparatie uw elektromotor vaak zelfs beter dan. Elektromotoren De Vier is daarin gespecialiseerd.


Bijvoorbeeld de Fluke 115. De grasmaaier is kapot gegaan, mijn moeder dus gelijk een nieuwe gekocht. Echter ik heb de elektromotor uit de oude gehaald. En er is inderdaad iets mis gegaan. Kan iemand mij mss even helpen en uitleggen wat er precies kapot is?


Theorie systematische natuurkunde vwoparagraaf 10. Op bereik µF zetten en meten. Er zou dan aangegeven moeten worden.


Het resultaat zegt echter niets over de prestatie (o.a. lekstroom) bij 2Volt, want.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts