vrijdag 2 juni 2017

Mikado stokjes

Mikado is een spel waarbij stokjes opgeraapt moeten worden. De naam komt van het stokje dat het hoogst scoort: het blauwe stokje mikado (Japans voor keizer, tenno). Het spel begint wanneer alle stokjes op één hoop zijn laten vallen.


Het is dan aan de spelers om deze één voor één uit de hoop te halen, maar kijk uit want de overige stokjes mogen niet bewegen. Concentratie is vereist, maar ook ruimtelijk inzicht zal van groot belang zijn. Bij het spel Mikado heb je alleen een setje Mikado nodig, daar zitten stokjes in die je bij het spel gaat gebruiken. Het kan zijn dat er een zwart gereedschap of haakje mee wordt geleverd wat je in kunt zetten om de stokjes op te rapen. Dit is eigenlijk een hulpmiddel.


Een elegant vormgegeven mikado flesje met daarin de etherische olie. De aroma wordt verspreid door de opname door de bijgeleverde stokjes. Deze zuigt de olie op en verspreid deze in de ruimte. Plaats alle meegeleverde stokjes in het mikado flesje voor een maximaal effect in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Gebruik het zwarte stokje om de andere stokjes te bewegen.


Mikado stokjes

Als het je lukt om het zwarte stokje (ook wel de mikado genoemd) te pakken, dan mag je dat stokje gebruiken om andere stokjes weg te schuiven van de stokjes die je wilt pakken. Het zwarte stokje is het enige stokje dat gebruikt mag worden om andere stokjes te bewegen. Je laat de Japanse mikado stokjes op een grote hoop vallen en probeert dan met elkaar één voor één een stokje te pakken, zonder de rest te laten bewegen.


Hiervoor moet je je wel concentreren, plannen en een goed ruimtelijk inzicht hebben. Heb jij de stalen zenuwen om de meeste stokjes te pakken te krijgen? In vele Europese landen bestonden al eeuwen behendigheidsspelen met stokjes , zoals spillikins in Engeland en het knibbelspel in Nederland. Het stokje met de hoogste waarde werd.


Op zoek naar LU Mikado biscuitstokjes melkchocolade? Je vindt het bij Albert Heijn. Vandaag bestel morgen in de keuken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Mikado en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen?


Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen. Mikado wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt probeert de speler een stokje van het speelveld te nemen, zonder dat er een ander stokje beweegt. De speler mag hierbij zijn handen, of een eventueel bijgeleverd zwart stokje of haakje als gereedschap gebruiken.


Mikado stokjes

Het Mikado spel kun je over makkelijk mee naar toe nemen! Laat de stokjes vallen en probeer ze één voor één op te pakken zonder de andere stokjes te raken. Het lekkerste recept voor Mikadostokjes vind je bij njam!


Ontdek nu meer dan duizenden smakelijke njam! Mikado Behendigheidsspel, Klassiek vaardigheidsspel mikado met houten stokjes Klassiek vaardigheidsspel mikado met houten stokjes. Gepresenteerd in houten kist met schuifdeksel.


Mikado stokjes

Stuks Hout Dit relatiegeschenk is klaar om met de volgende druktechniek te bedrukken: Tampondruk Geen idee wat dit inhoud? Vervolgends zet je het bundeltje mikado stokjes met de punten op de tafel of vloer en laat deze los. Zin in een lekkere snack met chocolade?


Van een pak Mikado-stokjes kan je blijven eten. Perfect om onderweg of op het werk van te smullen! Koop nu een pak Mikado-stokjes en word 1 terugbetaald! Dowload de Shopmium-app en voer de sponsorcode x6a3p in. Zo kom je te weten of het nog mogelijk is om een terugebetaling aan te vragen.


Dit gaat door totdat alle mikado stokjes van de grond uit de hoop zijn en de winnaar is de persoon met de meeste verzamelde stokjes of de persoon met de meeste punten. Elk stokje heeft groene, rode of blauwe vlakjes die punten hebben. De stok met de spiraal heeft de meeste punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts