maandag 27 mei 2019

Hout behandelen

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen.

Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen. Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Daarnaast breng je met olie altijd een gelig kleur aan op het hout.


De gelige kleur kan wat voorkomen worden door toevoeging van citrus of ander bleekmakers maar uiteindelijk zal je hout toch verkleuren. Was is meestal afkomstig van bijenwas maar er zijn natuurlijk ook synthetische wassoorten op de markt te verkrijgen. Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax.

In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Grenen of Vuren behandelen met Oxaalzuur hersteld meestal de oorspronkelijke kleur.


Let op: Grenen en vuren kunnen bij buitengebruik, ook bij correct afwerken in meer of mindere mate zwart worden. Zorg er voor dat het hout goed droog is alvorens u dit behandeld en lees deze pagina voor meer informatie. Douglas hout is erg geschikt voor de tuinen in Nederland.


Het hout is namelijk goed opgewassen tegen de natte weersomstandigheden die we gewend zijn. Het behandelen van het hout verdient zichzelf dus snel terug. Met hout impregneer kun je verrot hout behandelen zodat het wellicht nog iets langer mee kan.


De Impregneer dringt een beetje in het hout , maakt zacht hout weer wat harder. De kosten kun je nu misschien nog niet betalen maar het risico voor steeds slechter wordend hout en de gevaren daarvan zijn soms groot. Geïmpregneerd hout behandelen is niet altijd nodig, maar kan om verschillende redenen wel handig zijn.


Door weersinvloeden zal het hout vergrijzen, wilt u dit voorkomen dan is geïmpregneerd hout behandelen wel nodig. Maar ook om de levensduur te verlengen is het behandelen van geïmpregneerd hout aan te raden. Bepaalde (kleur)stoffen in het hout zijn oplosbaar in water.


Bij het aanbrengen van een product op waterbasis (krijtverf, latex, acrylverf e.d.) over onbehandeld bloedend hout , zullen deze kleurstoffen worden geactiveerd en optrekken uit het hout , waar ze zich in de verflaag vermengen. Al uw hout en steen snel thuis met houthandel Gadero. Wij leveren het grootste assortiment tuinhout, sierbestrating en vloeren zorgvuldig en gemiddeld binnen werkdagen bij u thuis in Nederland en België.

Eikenhout behandelen is niet lastig. We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt. Van onbehandeld hout tot de beste olie.


Onbehandelde eiken tafel behandelen. Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen , omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen? Hout behandelen en impregneren met een hout impregneermiddel maakt hout volledig waterdicht en waterafstotend. Woodseal Pro is het beste allround hout impregneermiddel beschikbaar. Het trekt diep in het hout en sluit de poriën, waardoor het hout van binnenuit waterdicht en waterafstotend gemaakt wordt.


Hierdoor is het alsof het hout zelf. Hout is een prachtig natuurproduct, maar hout is ook gevoelig wanneer het onbeschermd wordt blootgesteld. Als universeel toepasbaar materiaal voor constructie en vormgeving speelt hout in bijna alle tijdperken een belangrijke rol en zal altijd een belangrijke rol blijven spelen.


Hardhout behandelen na het schoonmaken. Vloeren, schuttingen, steigers, steigerhouten meubels, tuinhuisjes, hout in de badkamer en eigenlijk alle houten oppervlakken kunnen gemakkelijk en snel en duurzaam behandeld worden met een nano hout coating ( hout impregneermiddel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts