dinsdag 24 april 2018

Rolluiken of screens

Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Caseshoesjes voor al uw apparaten. Bestel nú online via Beslist. Een SCREEN heeft hoofdzakelijk als functie om zon te weren uit de woning.


De constructie is vergelijkbaar met die van een rolluik.

Aan beide zijden van het raam zijn geleiders gemonteerd en het doek glijdt tussen de geleiders verticaal naar beneden. Screens zijn er in twee verschillende typen: standaard of met rits. Het grootste verschil is dat een rolluik vooral voor veiligheid gebruikt wordt. Behalve de zon, sluit het bovendien het daglicht volledig buiten.


Ik was van plan om enkel screens te nemen aan de keuken en aan de zithoek (zuidgericht) maar de architect is niet echt een voorstander van die screens aangezien deze geen grote levensduur hebben. Nu ben ik aan het twijfelen om overal (elektrische) rolluiken te nemen. Ik zou er nodig hebben waarvan er grote zijn (2m, 5m en meter).


Wij hebben rolluiken , onze buren screens.

Bij ons is het een heel stuk koeler in huis. Bovendien kun je screens niet omlaag laten als het gaat regenen of als het heel hard waait, tenminste dat zeggen de buren. Drie specialisten presenteren dé leidraad om uit te maken wat voor jou (ver)bouwproject het meest is aangewezen. Hierdoor kan je zonder breekwerken rolluiken plaatsen. Een minpuntje is dat je met rolluiken minder breed qua oppervlakte kunt gaan dan met screens.


Zowel screens als rolluiken zijn interessant om in huis te hebben. Welk alternatief je neemt, hangt af van wat je wilt. Meer technische informatie screens.


De screens worden compleet geleverd inclusief afdekdopjes en in geval van een motor wordt de stekker meegeleverd. Montage materialen worden niet meegelever daar het per situatie kan verschillen wat u nodig heeft. Deze eigenschap maakt rolluiken geschikt voor uw slaapkamer. Houd het rolluik op een hete dag gesloten en profiteer ‘s nachts van een heerlijk koele en donkere slaapkamer.


Ook over verduistering stel ik mij vragen. Rolluiken weren daarnaast ook een groot deel van het geluid van. Heb je met screens ook dit probleem of zou dit beter moeten werken?


Screens worden tenslotte ook gekozen vanwege hun insectenwerende eigenschappen.

Voor wie niet kan kiezen of het beste van twee werelden wil, is een combinatie van screens en rolluiken mogelijk. We vertellen er hieronder meer over. Wil je screens , rolluiken , of liever een combinatie? Beide producten houden het zonlicht langs de buitenkant van de woning tegen.


Onderschat echter de warmtewerende eigenschappen van screens niet. In combinatie met dubbel glas kunnen screens tot van de warmte buitenshuis. De rolluiken en screens worden standaard elektrisch uitgevoerd en zijn voorzien van een Somfy motor.


Of je voor een screen of rolluik gaat hangt af van je wensen. Met de Nina io afstandsbediening kun je tot maar liefst elektrische rolluiken en screens of groepen apparaten op geprogrammeerde tijden automatisch inschakelen. Simuleer je aanwezigheid door de stand van rolluiken en screens ook als je niet thuis bent te veranderen. Gaat u voor rolluiken of toch voor screens ? Als u twijfelt of u rolluiken of juist screens wilt aanschaffen, is het belangrijk dat u bovenstaande punten goed tegen elkaar afweegt. Wij kunnen die keuze niet voor u maken, maar we kunnen het u wel een stuk makkelijker maken.


Kom eens gezellig naar onze showroom in Uden, waar u de verschillende. Als de zon erop zit en je doet deze screen naar beneden heb je ruim voldoende licht (dus beter dan een rolluik ) en je voelt ook dat de warmte voor een groot stuk afneemt (dus het directe warmteeffect verdwijnt). Nu vraag ik mij af als een screen buiten even effectief is als zonnewering in vergelijking met een rolluik. Verschillende types screens.


Ik heb enkele nieuwbouw-woningen gezien waarbij de rolluiken niet volledig kunnen zorgen voor verduistering. De screen is technisch gelijk aan een rolluik : het doek rolt tussen zijgeleiders naar beneden. Recente ontwikkelingen hebben gezorgd voor nieuwe toepassingen van deze zonwering, zoals een speciale screen voor erkers en een windvaste screen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts