maandag 23 april 2018

Staalplamuur aanbrengen

Zorg dat je eerst het rotte hout wegsteekt tot je ‘vers’ hout tegenkomt. Nu kun je de houtvuller aanbrengen ! Sinds kort is er zelfs componenten plamuur op de markt die uit één koker komt, zoals Den Braven Zwaluw Repox. Door een ingenieus mengsysteem kun je het direct aanbrengen op de reparatieplek. Polyesterplamuur wordt ook wel staalplamuur genoem kan zowel voor polyester, hout, als staal worden gebruikt.


Dit type plamuur, op basis van onverzadigde polyester, wordt ook veel in de autoreparatie gebruikt, mede omdat het grote voordeel de snelle droging is. Doorgaans is de plamuur na aanbrengen al na een half uur schuurbaar. Staalplamuur Twee componenten polyester mesplamuur die moeiteloos in dunne, dikke of meerdere lagen aangebracht.


Kombi Filler Sneldrogende 1-komponent mesplamuur om schuurkrasjes te vullen. Als in het carter de cilinders zijn aangebracht (geen losse bus) worden deze beoordeeld op slijtage. Er mogen geen axiale krassen aanwezig zijn aangezien deze aanleiding geven tot compressieverlies en olieverbruik. Als we kijken naar het slijtagepatroon dan zien we dat de grootste slijtage optreedt aan de leizijde van de cilinder.


Deze video laat zien hoe je Variopox plamuren mengt en verwerkt. Het filmpje laat zien hoe je een mengsel maakt uit een blikje of uit een koker. Voordat u de plamuur gaat aanbrengen , dient u eerst de ondergrond zorgvuldig te ontvetten of reinigen. De ondergrond kunt u ideaal met de Vista Beton- en vloerreiniger reinigen en ontvetten.


De werkzaamheid van deze reiniger berust op het emulgerend vermogen van oliën en vetten, waarbij de emulsie een zeer korte breektijd heeft. Het is belangrijk om de ondergrond voor te bereiden voor u de gietvloer aanbrengt. Wij raden u aan om de gietvloer aan te brengen op een vlakke ondergrond. Verf- en lijmresten kunt u wegschuren en voor scheuren en oneffenheden adviseren wij een schraplaag of polyester- of staalplamuur.


Aanbrengen eerste laag epoxy plamuur. Met een schuurmachine en korrel (droog) schuurt u de hoge plekken welke u gemarkeerd heeft. De lage plekken kunnen daarna gevuld worden met epoxyplamuur of een zelfgemaakt mengsel van epoxy en microballoons. Het is misschien niet zo als het hoort, maar ik doe het gelijk met de grondverf aanbrengen , dus op de natte verf, wel moet je dan vaak later als het droog is het nog een beetje bij werken. Voor je gaat schilderen met grondverf zou ik nooit doen, omdat de plamuur dan minder goed hecht.


Boven water onder lak is het prima te gebruiken als lakplamuur. Hecht ook best wel op de meeste dingen, zeker in dunne lagen en kleine stukjes. Meerdere lagen aanbrengen. Dit kan op manieren: 1) Nat op nat is het meest efficiënt maar vereist wat planning. Als de eerste laag aan het uitharden is (niet meer kleverig maar een vingerafdruk is nog zichtbaar), kan direct een 2e laag worden aangebracht.


Voor een spiegelglad oppervlak afwerken met Alabastine Autoplamuur of Spuitplamuur. Loszittende delen zoveel mogelijk verwijderen. Het te behandelen gedeelte roestvrij maken en. Let op: Egalisatie kan niet worden aangebracht in ruimtes met opdrukkend vocht. We adviseren een vlakke ondervloer.


Beschadigingen repareren en verf- en lijmresten wegschuren. Voor scheuren en oneffenheden adviseren wij een schraplaag aan te brengen. Grote gaten vult u op met polyester- of staalplamuur. Plamuur gebruik je om ondiepe beschadigingen te repareren. Voor diepere beschadigingen gebruik je beter een vulmiddel, omdat plamuur bij een diepere laag, dieper dan een aantal millimeter, zal gaan krimpen.


Je kunt de lagen meerdere malen aanbrengen om dat te voorkomen. Opschuren tot op het staal, fertan, owatrol om de laatste roest in de poriën te sealen, staalplamuur , lagen 2K primer. Ik ben niet zeker of de plamuur hecht op een onderlaag, direct op staal is het beste, maar ik ben in dat geval bang dat de roest in de poriën op den duur weer problemen gaat geven.


In de afdeling nabewerking wordt de auto afgeplakt en vetvrij gemaakt. De speciale plamuur komt uit het doseer apparaat, samen met de verharder. Polyester plamuur, componenten plamuur, staalplamuur , houtplamuur, Jansen plamuur, lakplamuur. Maar ook Toupret producten zoals toupret stopverf.


Renoflex producten zoals Renoflex oranje en Renoflex groen. Kortom , voldoende plamuren en toebehoren !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts