woensdag 20 juli 2016

Grondverf over beits

Kwaliteit voor de laagste prijs! Grondverf van alle merken op beslist. We Helpen u de Perfecte Vangst Binnen te Halen. Topmerken voor Lage Prijzen. Ik heb alle oude verf eraf gehaald met afbijt, vervolgens erg lang aan het schuren geweest tot het hout zo goed als blank was.


Deze samenstelling geeft de verf een open structuur, waardoor deze vochtregulerend is. Ga je dus over de beits met een gewone verf, dan bouw je een verfsysteem op van schraal naar vet, wat in principe goed is. Bij beits op waterbasis kun je alleen overheen met andere verf op waterbasis. Ik heb ooit bij vergissing andere beits over tuinbeits op waterbasis gestreken, maar de boel bleef heel lang plakken (maanden!), niet doen dus. Transparante beitsen bevatten weinig pigment en laten dus in zekere mate zonlicht door.


Daardoor wordt het houtoppervlak op termijn aangetast door UV-straling. De mate waarin dit kan gebeuren is afhankelijk van het type, de kwaliteit van de transparante beits , weerzijde en de frequentie waarmee onderhoud is uitgevoerd. Wanneer moet ik grondverf gebruiken. Een aflak zou zonder grondverf te snel in het hout trekken.


Grondverf over beits

Het effect van de pantserbeits is niet weg wanneer er een grondverf onder zit. Het is overigens niet nodig om een grondverf te gebruiken. De grondverf is op terpentinebasis en de lak is ook op terpentinebasis, nu kom ik er net achter dat de trappenlak op waterbasis is. Ja, water gedragen verf kan over terpentine gedragen verf.


Ontvet, schuur, breng een water gedragen primer aan en lak met twee lagen water gedragen verf. Het beste lijkt mij om direct over de grondverf over te schilderen, maar dan met een zogenaamd éénpotsysteem. Dat is grondverf en aflak in één. Het voordeel is dat dit ook vochtregulerend is, zodat eventueel (licht) aanwezig vocht gewoon kan ‘verdampen’. Een verf sluit namelijk geheel af, ook wat er nog uit het hout kan aan vocht.


Grondverf over beits

Kan ik beits aanbrengen over zijdeglansverf? Wel eerst ontvetten met Alabastine Verfreiniger, schuren en stofvrij maken en nogmaals ontvetten. Kun je over een beits een hoog of zijdeglansverf aanbrengen? Over een beits kan prima een hoog of zijdeglansverf worden aangebracht.


Van Beginner tot de Serieuze Visser. Met verf op waterbasis over verf op terpentinebasis. Voorheen was bijna alle verf op terpentinebasis en zeker de doe-het-zelver gebruikte toen nog geen verf op waterbasis. Kan terpentineverf over waterverf oftewel watergedragen verf? Voordeel van beits is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis.


Grondverf over beits

Wil je starten met de klus? Hieronder vind je een overzicht van alle benodigdheden om te beitsen , een stappenplan en een aantal tips. Klik dan hier om naar alle beitsen te gaan.


Wijzonol geeft je advies en tips voor het gebruik van grondverf. Bij een beits kan het vocht door de beitslaag naar buiten, zonder dat de verflaag beschadigd. Over beits schilderen met verf gaat prima, maar is de beits op terpentine basis dan kan je schilderen met verf zowel op terpentine basis als ook met verf op waterbasis ( ACRYLVERF DUS ) Is de beits op water ( acryl basis ) , dan alleen verf op acryl basis!


Is de beits wasbeits, dan heb je meer werk! Beits kan transparant of dekkend zijn. Kun je met hoogglanslak, over met witte beits geverfd hout, verven?


De opbouw van een verfsysteem kan je het beste van schraal naar vet laten verlopen, wat dan ook gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts