woensdag 6 juli 2016

Het rietveld schröderhuis

Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen.

Gratis en snel auto onderdelen zoeken bij 1autosloperijen! Zo kunnen bezoekers van over de hele wereld tot op de dag van vandaag nog steeds genieten van dit belangrijke kunstwerk. Het huis is volledig uitgevoerd volgens de ideeën van de kunstbeweging De Stijl.


Boek nu uw plaatsen voor de rondleiding via de ticketshop. Het motto van de leden: goede kunst is recht en hoekig. En ze gebruikten alleen primaire kleuren en de kleuren zwart, wit en grijs. Hiermee werd de waarde van het woonhuis voor de geschiedenis van de mensheid vastgesteld. Kies daarna het type tickets.


Afrekenen kan met iDEAL, Maestro of creditcard.

Ook in de inrichting zie je de strakke lijnen terug. De verschillende delen zijn voorzien van paragrafen over o. Het is vakantie, dus wil hij met buurman Bart, sferoloog Kees en veelschrijver Bas naar het Schröderhuis. Tiendelige serie over de tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland. De ontwerpprincipes van die meubelen paste hij ook in het huis toe. Deze ervaringen stelden hem in staat het ‘a-b-c van de ruimte’ te ontdekken.


Dit Nederlandse icoon is het architectonische hoogtepunt van de kunststroming De Stijl. Neem een kijkje in dit bijzondere icoon van De Stijl. De benedenverdieping is redelijk standaard wegens de bouweisen van die tij de bovenverdieping is verbazend en verassend.


Als jij een huis zou kunnen ontwerpen, zou je er natuurlijk alles willen maken zoals jij dat fijn vindt. De Stijl kwam in bijna alle aspecten terug: sober, vol rechthoeken, anti-decoratief en functioneel. Een huis zo uniek dat het de architectuur van die tijd veranderde. Hoog tijd dus om daar nu, na al die jaren, verandering in te brengen.


Truus is hier gaan wonen met haar drie kinderen Binnert, Marjan en Hanneke. Nu is dit huis een museum dat jaarlijks door duizenden mensen van over de hele wereld wordt bezocht. Veel hoeken, rechte lijnen en alleen de kleuren roo blauw en geel. Het is nog niet gelukt om hem op een scheve lijn of paars tintje te betrappen. In het woongedeelte op de eerste verdieping plaatste hij een hoekraam dat zo geconstrueerd was dat, als men het opende, de hoek van de kamer overging in de open lucht- Licht vormde overal een wezenlijk onderdeel van de ruimte, grote glasvlakken boven, bovenlichten beneden.


Utrecht viert dit jaar 1jaar De Stijl.

Boek een Hotel bij Rietveld -Schroderhuis. De naam Rietveld Schröderhuis komt dus van de architect én van de opdrachtgeefster. Het Rietveld Schröderhuis – ontworpen door Gerrit Thomas Rietveld - is het enige pand wat gebouwd is volgens de kunststroming De Stijl.


Zowel het huis zelf als het interieur zijn een bezoek waard. Een bijzonder huis waarvan elk onderdeel een eigen verhaal vertelt. Wil jij de maandelijkse nieuwsbrief van Het Klokhuis ontvangen? Werelderfgoed: Rietveld - Schröderhuis 10.


Dit unieke gebouw is gebaseerd op de idealen van De Stijl. Een stroming met bekende schilders en ontwerpers zoals Mondriaan en Rietveld. Behalve deze vragen komt in het artikel ‘De restauraties van het Rietveld Schröderhuis.


Een reflectie’ van Bulletin-hoofdredacteur Marie-Thérèse van Thoor ook de rol van de opdrachtgever en de erfgoedinstanties aan de orde. Met een bredere, holistische blik kijkt zij naar deze ‘herschepping’ van Rietveld. Een kijkje in het Rietveld Schröderhuis.


Voor Marieke Dubbelman is dat aanleiding het bijzondere huis te bezoeken dat architect Gerrit Rietveld ontwierp voor Truus Schröder. Een goed voorbeeld daarvan is de beroemde zigzagstoel, die Rietveld speciaal voor het Rietveld Schröderhuis ontwierp. Rietveld had die weidsheid in gedachten toen hij het huis ontwierp, met op de bovenverdieping een raam dat in de hoek van het huis naar buiten opengaat. Schröder een breed uitzicht, tot er helaas voor het huis een snelweg werd aangelegd.


Rietveld-Schröderhuis het Rietveld-Schröderhuis : Actief wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts